Tradičný falafel
- 30Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
- 200 g cibuľa
- 10 g cesnak
- 400 g cícer
- 15 g koriander
- 10 g rasca
- 15 g petržlen
- mleté čierne korenie
- soľ
- olej
Postup
Cícer namočíme na osem hodín do vody. Potom scedíme, osušíme a zomelieme, až kým nevznikne hmota zrnitej textúry.
Nakrájané bylinky zmiešajte s cícerovým pyré v miske. Pridáme cibuľu a cesnak nakrájané nadrobno. Primiešame do zmesi spolu so korením, kmínom a soľou. Dobre premiešame.
Vezmeme kúsok hmoty do dlane a vytvarujeme z nej guľku. Trochu roztlačíme a smažíme v rozpálenom oleji (nikdy nepresahujúcom teplotu 180 ° C).
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Tradičný falafel
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZmnLkPXvoSXM__p3oKIZ/180904c054c18f12e02d2c1b887489d9.jpeg)
Cícer namočíme na osem hodín do vody. Potom scedíme, osušíme a zomelieme, až kým nevznikne hmota zrnitej textúry.
Nakrájané bylinky zmiešajte s cícerovým pyré v miske. Pridáme cibuľu a cesnak nakrájané nadrobno. Primiešame do zmesi spolu so korením, kmínom a soľou. Dobre premiešame.
Vezmeme kúsok hmoty do dlane a vytvarujeme z nej guľku. Trochu roztlačíme a smažíme v rozpálenom oleji (nikdy nepresahujúcom teplotu 180 ° C).