REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/J1c6CBaw5uLkQwH6dsel/5006c6b86a213af07b42a6394c72b4.jpeg)
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Tradičná domáca kapustnica
120 min
5
120 min
5
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg kapusta kyslá
- 750 g pliecko bravčové
- 2 ks klobásy údené
- 1 hrsť suchohríby sušené
- 1 ks cibuľa väčšia
- 2 ks list bobkový
- 1 čl rasca celá
- korenie čierne mleté
- 1 pl paprika červená sladká mletá
- 1 čl paprika červená štipľavá mletá
- 3 strúčiky cesnak
- 1 pl bravčová masť

REKLAMA
Postup
1. Krok
Na masti opečieme na kocky nakrájanú cibuľu. Hríby si zatiaľ namočíme do horúcej vody. Keď máme cibuľu opečenú hrniec dáme preč z ohňa a pridáme papriku sladú aj štipľavú a korenie spolu s kmínom.
2. Krok
K základu pridáme bravčové stehno nakrájané na kocky a na kolieska nakrájanú klobásu. Orestujeme, podlejeme a dusíme do mäkka.
3. Krok
Keď je mäso hotové pridáme kapustu a sušené hríby. Pridáme bobkový list a prelisovaný cesnak. Dosolíme podľa potreby.
4. Krok
Polievku dovaríme do mäkka, ešte podľa potreby môžeme pridať korenie a soľ. Prípadne prelisovaný cesnak.