Torta s čokoládovou penou

REKLAMA

Táto je špeciálne pre všetkých čokoholikov!

  • 50Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Na "korpus" potrebujeme

  • 250 g čokoládových sušienok Pridané do
  • 75 g roztopeného masla Pridané do

Na čokoládovú penu potrebujeme

  • 280 g mliečnej čokolády Pridané do
  • 30 g roztopeného masla Pridané do
  • 2 vaječné žĺtky Pridané do
  • 25 g cukru Pridané do
  • 2 čl vanilkového extraktu/esencie Pridané do
  • 4 vaječné bielky Pridané do
  • 240 ml smotany na šľahanie Pridané do

Na šľahačku potrebujeme

  • 1 smotanu na šľahanie Pridané do
  • 1 pl práškového cukru Pridané do
  • 12 čl vanilkového extraktu Pridané do

Na čokoládové hobliny potrebujeme

  • 150 g horkej čokolády Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si v mixéri rozdrvíme čokoládové keksy najemno. (Môžete ich dať aj do sáčka a rozdrviť valčekom na cesto). Na prípravu "korpusu" v mise zmiešame najemno rozdrvené čokoládové keksy s roztopeným maslom. Zmes vysypeme do 21-23 cm tortovej formy a pritlačíme na dno a po stranách formy. Pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov po dobu 8 minút. Necháme vychladnúť

2. Krok

Na prípravu čokoládovej peny si rozpustíme čokoládu s maslom (buď vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke po 30 sekundách vždy premiešať). Roztopenú čokoládu necháme trochu vychladnúť a následne primiešame žĺtky, cukor a vanilkový extrakt (najlepšie metličkou). Odložíme stranou

3. Krok

Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny na vysokom stupni. (Trvá to 2-3 minúty)

4. Krok

Opäť vezmeme čokoládovú zmes a jemne tam primiešame vyšľahané bielka.

5. Krok

Ďalej vyšľaháme smotanu na šľahanie do tuha a opäť jemne primiešame do čokoládovej plnky. Hotovú čokoládovú penu premiestnime na predpečený vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 4 hodiny, najlepšie však cez noc

6. Krok

Pred podávaním si vyšľaháme ďalšiu, tentokrát už osladenú šľahačku na dekoráciu na vrch.

7. Krok

Čokoládové hobliny vyrobíme tak, že dáme kovovú tácku do mrazničky na 15-20 minút. Roztopíme horkú čokoládu v mikrovlnke (každých 30 sekúnd vybrať a premiešať). Roztopenú čokoládu miešame, aby trochu vychladla. Následne ju vylejeme na zmrznutú tácku a rozotrieme do tenkej vrstvy. Čokoláda by mala hneď stuhnúť (bude taká matná) - ak sa to nestane, tak ju dajte do mrazničky na chvíľu. Čokoládové hobliny už vyrobíme jednoducho tak, že pomaličky tlačíme od seba pás čokolády kovovou špachtľou alebo niečím podobným. Čokoláda sa bude prirodzene točiť do hobliny

8. Krok

Čokoládová pena je náchylná na roztopenie, z toho dôvodu nie je vhodné tortu prenášať niekam na návštevu. Torta musí byť stále v chladničke.

Komentáre (1)

Lea 11. 6. 2022

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krtkova torta na plechu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4

Sacherova torta

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4
Maxi king torta
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Maxi king torta

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17
Perníková torta s kokosovou plnkou a čoko polevou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Perníková torta s kokosovou plnkou a čoko polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Čokoládovo orechová torta

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
Jednoduchá a fantastická čokoládová torta
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchá a fantastická čokoládová torta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krtkova torta na plechu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4

Sacherova torta

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4
Maxi king torta
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Maxi king torta

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17
Perníková torta s kokosovou plnkou a čoko polevou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Perníková torta s kokosovou plnkou a čoko polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Čokoládovo orechová torta

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
Jednoduchá a fantastická čokoládová torta
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchá a fantastická čokoládová torta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Torta s čokoládovou penou

Táto je špeciálne pre všetkých čokoholikov!

50
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si v mixéri rozdrvíme čokoládové keksy najemno. (Môžete ich dať aj do sáčka a rozdrviť valčekom na cesto). Na prípravu "korpusu" v mise zmiešame najemno rozdrvené čokoládové keksy s roztopeným maslom. Zmes vysypeme do 21-23 cm tortovej formy a pritlačíme na dno a po stranách formy. Pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov po dobu 8 minút. Necháme vychladnúť

2. Krok

Na prípravu čokoládovej peny si rozpustíme čokoládu s maslom (buď vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke po 30 sekundách vždy premiešať). Roztopenú čokoládu necháme trochu vychladnúť a následne primiešame žĺtky, cukor a vanilkový extrakt (najlepšie metličkou). Odložíme stranou

3. Krok

Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny na vysokom stupni. (Trvá to 2-3 minúty)

4. Krok

Opäť vezmeme čokoládovú zmes a jemne tam primiešame vyšľahané bielka.

5. Krok

Ďalej vyšľaháme smotanu na šľahanie do tuha a opäť jemne primiešame do čokoládovej plnky. Hotovú čokoládovú penu premiestnime na predpečený vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 4 hodiny, najlepšie však cez noc

6. Krok

Pred podávaním si vyšľaháme ďalšiu, tentokrát už osladenú šľahačku na dekoráciu na vrch.

7. Krok

Čokoládové hobliny vyrobíme tak, že dáme kovovú tácku do mrazničky na 15-20 minút. Roztopíme horkú čokoládu v mikrovlnke (každých 30 sekúnd vybrať a premiešať). Roztopenú čokoládu miešame, aby trochu vychladla. Následne ju vylejeme na zmrznutú tácku a rozotrieme do tenkej vrstvy. Čokoláda by mala hneď stuhnúť (bude taká matná) - ak sa to nestane, tak ju dajte do mrazničky na chvíľu. Čokoládové hobliny už vyrobíme jednoducho tak, že pomaličky tlačíme od seba pás čokolády kovovou špachtľou alebo niečím podobným. Čokoláda sa bude prirodzene točiť do hobliny

8. Krok

Čokoládová pena je náchylná na roztopenie, z toho dôvodu nie je vhodné tortu prenášať niekam na návštevu. Torta musí byť stále v chladničke.

Ingrediencie
Na "korpus" potrebujeme
250 g
čokoládových sušienok
75 g
roztopeného masla
Na čokoládovú penu potrebujeme
280 g
mliečnej čokolády
30 g
roztopeného masla
2
vaječné žĺtky
25 g
cukru
2 čl
vanilkového extraktu/esencie
4
vaječné bielky
240 ml
smotany na šľahanie
Na šľahačku potrebujeme
1
smotanu na šľahanie
1 pl
práškového cukru
12 čl
vanilkového extraktu
Na čokoládové hobliny potrebujeme
150 g
horkej čokolády