REKLAMA

Torta s čokoládovou penou

Táto je špeciálne pre všetkých čokoholikov!

REKLAMA
Najlepšie plnky do torty – Recepty na 6 krémov, ktoré patria k najobľúbenejším

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie plnky do torty – Recepty na 6 krémov, ktoré patria k najobľúbenejším

Ingrediencie

porcií
12

Na "korpus" potrebujeme

  • 250 g čokoládových sušienok Pridané do
  • 75 g maslo rozpustené Pridané do

Na čokoládovú penu potrebujeme

  • 280 g mliečnej čokolády Pridané do
  • 30 g maslo rozpustené Pridané do
  • 2 vaječné žĺtky Pridané do
  • 25 g kryštálový cukor Pridané do
  • 2 čl vanilkového extraktu/esencie Pridané do
  • 4 vaječné bielky Pridané do
  • 240 ml smotany na šľahanie Pridané do

Na šľahačku potrebujeme

  • 1 smotanu na šľahanie Pridané do
  • 1 pl práškového cukru Pridané do
  • 12 čl vanilkového extraktu Pridané do

Na čokoládové hobliny potrebujeme

  • 150 g horkej čokolády Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Začneme tým, že si v mixéri rozdrvíme čokoládové keksy najemno. (Môžete ich dať aj do sáčka a rozdrviť valčekom na cesto). Na prípravu "korpusu" v mise zmiešame najemno rozdrvené čokoládové keksy s roztopeným maslom. Zmes vysypeme do 21-23 cm tortovej formy a pritlačíme na dno a po stranách formy. Pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov po dobu 8 minút. Necháme vychladnúť

2. Krok

Na prípravu čokoládovej peny si rozpustíme čokoládu s maslom (buď vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke po 30 sekundách vždy premiešať). Roztopenú čokoládu necháme trochu vychladnúť a následne primiešame žĺtky, cukor a vanilkový extrakt (najlepšie metličkou). Odložíme stranou

3. Krok

Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny na vysokom stupni. (Trvá to 2-3 minúty)

4. Krok

Opäť vezmeme čokoládovú zmes a jemne tam primiešame vyšľahané bielka.

5. Krok

Ďalej vyšľaháme smotanu na šľahanie do tuha a opäť jemne primiešame do čokoládovej plnky. Hotovú čokoládovú penu premiestnime na predpečený vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 4 hodiny, najlepšie však cez noc

6. Krok

Pred podávaním si vyšľaháme ďalšiu, tentokrát už osladenú šľahačku na dekoráciu na vrch.

7. Krok

Čokoládové hobliny vyrobíme tak, že dáme kovovú tácku do mrazničky na 15-20 minút. Roztopíme horkú čokoládu v mikrovlnke (každých 30 sekúnd vybrať a premiešať). Roztopenú čokoládu miešame, aby trochu vychladla. Následne ju vylejeme na zmrznutú tácku a rozotrieme do tenkej vrstvy. Čokoláda by mala hneď stuhnúť (bude taká matná) - ak sa to nestane, tak ju dajte do mrazničky na chvíľu. Čokoládové hobliny už vyrobíme jednoducho tak, že pomaličky tlačíme od seba pás čokolády kovovou špachtľou alebo niečím podobným. Čokoláda sa bude prirodzene točiť do hobliny

8. Krok

Čokoládová pena je náchylná na roztopenie, z toho dôvodu nie je vhodné tortu prenášať niekam na návštevu. Torta musí byť stále v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov