REKLAMA

Tekvicové rizoto

Lahodné rizoto na taliansky spôsob, ktoré si rada pripravujem ako ľahký obed hlavne na jeseň.

REKLAMA
Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 tekvica Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 320 g ryže na rizoto arborio Pridané do
  • 2 dl bieleho vína Pridané do
  • 1 l zeleninový bujón Pridané do
  • parmezán Pridané do
  • trochu maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • mletá kurkuma Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Neošúpanú tekvicu pokrájame na väčšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, uložíme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na 200°C. Dáme piecť asi na 15 min.

2. Krok

Kým tekvica zmäkne, pripravíme si ryžu tak, že na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľku, pridáme ryžu, a chvíľu ju miešame s cibuľkou na miernom ohni. Prilejeme víno, necháme odpariť a potom prilejeme vývar. Posolíme a ryžu varíme za stáleho miešania a stáleho dolievania vývaru takmer na kašu.

3. Krok

Keď je tekvica mäkká, vydlabejeme ju lyžičkou zo šupky a primiešame k ryžy. Dochutíme korením, kurkumou a ešte chvíľku povaríme. Na záver pridáme maslo a posypeme parmezánom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov