REKLAMA

Tekvicové rizoto

Lahodné rizoto na taliansky spôsob, ktoré si rada pripravujem ako ľahký obed hlavne na jeseň.

REKLAMA
Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 tekvica Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 320 g ryže na rizoto arborio Pridané do
  • 2 dl bieleho vína Pridané do
  • 1 l zeleninový bujón Pridané do
  • parmezán Pridané do
  • trochu maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • mletá kurkuma Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Neošúpanú tekvicu pokrájame na väčšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, uložíme na plech a vložíme do rozohriatej rúry na 200°C. Dáme piecť asi na 15 min.

2. Krok

Kým tekvica zmäkne, pripravíme si ryžu tak, že na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľku, pridáme ryžu, a chvíľu ju miešame s cibuľkou na miernom ohni. Prilejeme víno, necháme odpariť a potom prilejeme vývar. Posolíme a ryžu varíme za stáleho miešania a stáleho dolievania vývaru takmer na kašu.

3. Krok

Keď je tekvica mäkká, vydlabejeme ju lyžičkou zo šupky a primiešame k ryžy. Dochutíme korením, kurkumou a ešte chvíľku povaríme. Na záver pridáme maslo a posypeme parmezánom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov