REKLAMA
Tart alá Banoffee pie

Tart alá Banoffee pie

Zdravšia a odľahčenejšia verzia dezert s názvom Banoffee pie. Kombinácia karmelu, banánu a šľahačky. Vyšiel dokonale. Mňam

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16

Cesto

  • 180 g hladká špaldová múka Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do
  • 3 pl voda Pridané do
  • 60 g ďatlový sirup Pridané do

Krém

  • 1 balenie karamelový puding premium Pridané do
  • 400 ml mlieko Pridané do
  • podľa chuti sladidlo ja som použila kokosový cukor a datľový sirup Pridané do
  • 100 g ricotta Pridané do
  • 2 ks banán Pridané do

Šľahačka

  • 1 balenie šľahačka v prášku so zníženým obsahom cukru Pridané do
  • 150 ml mlieko Pridané do
  • 100 g ricotta Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Všetko spolu zmiešame a vytvoríme cesto. Môžeme vymiešať rukou. Formu na tart si vymažeme olejom a cesto doň rovnomerne roztlačíme na spodok aj na okraje. Popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25 minút. Po dopečení vyberieme z rúry.

2. Krok

Uvaríme si puding. Puding necháme aspoň mierne vychladnúť. K pudingu primiešame ricottu. Banán si nakrájame na kolieska. Banán ukladáme na pripravené cesto. Na banány rozotrieme karamelový krém.

3. Krok

Šľahačku si pripravíme podľa návodu – vy3ľaháme v mlieku a dosladíme podľa chuti. Primiešame ricottu. Nanesieme na karamelový krém a odložíme stuhnúť do chladničky.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4183 receptov

Mäsité jedlá

2017 receptov

Dezert

3163 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1175 receptov

Večera

3856 receptov

Cestoviny

461 receptov