REKLAMA

Zdroj: pixabay

Tandooori kurča

Chuť indickej kuchyne.

REKLAMA
Koriander: To najdôležitejšie o koriandri, tipy na použitie a skvelé recepty

Recept nájdeš v tomto článku

Koriander: To najdôležitejšie o koriandri, tipy na použitie a skvelé recepty

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks kuracie stehná Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 2 pl citrónová šťava Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 cm čerstvý zázvor Pridané do
  • c ierne korenie Pridané do
  • 1 kl čili korenie Pridané do
  • 1 kl mletý koriander Pridané do
  • 1 kl drvená rasca Pridané do
  • 12 kl mletá kurkuma Pridané do
  • 12 kl garam masala Pridané do
  • 1 pl Tandoori Masala Pridané do
  • 3 pl biely grécky jogurt Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 1 jarná cibuľa Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Kuracie stehná si očistíme a spravíme si na nich menšie zárezy.

2. Krok

V miske si zmiešame marinádu. Dáme tam citrónovú šťavu, soľ, najemno nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak, korenie, čili korenie, koriander, rascu, kurkumu, garam masalu a tandoori masalu. Spolu dobre premiešame.

3. Krok

Pridáme olej a jogurt, rozmiešame. V zmesi obalíme kuracie stehná a zakryjeme. Necháme marinovať podľa času. Kľudne aj cez noc ale stačí aj hodinka.

4. Krok

Po uplynutí času marinovania do zmesi nakrájame jarnú cibuľku a znova premiešame.

5. Krok

Plech na pečenie vystelieme alobalom uložíme naň kuracie stehienka a zapekáme v rúre na grile. Kuracie stehná sa pečú asi 20 až 25 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov