REKLAMA

Zdroj: margouillatphotos from Getty Images

Taliansky jablkový koláč

Chutný a ľahký taliansky koláč plný jabĺk, škorice a cukru. Tento recept je ideálny pre každú príležitosť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Cesto

  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 125 g maslo Pridané do
  • 1 ks veľké vajce Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička prášok do pečiva Pridané do

Náplň

  • 1 kg jablká Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 2 čajové lyžičky škorica Pridané do
  • 150 g cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Pripravte cesto. Múku, maslo, vajce, cukor a prášok do pečiva zmixujte dohladka a nechajte odpočívať v chladničke.

2. Krok

Pripravte náplň. Na masle orestujte nakrájané jablká, pridajte škoricu a cukor a nechajte vychladnúť.

3. Krok

Cesto rozvaľkajte a vložte do vymastenej formy. Na cesto naložte jablkovú náplň.

4. Krok

Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 45 minút, kým koláč nie je pekne zlatohnedý. Pred podávaním nechajte koláč úplne vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov