REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Od0I51dFse1UBCDp7r8O/59bfd0eed135d3bbf4e58b5191c4e7.jpeg)
SYROVÉ PRACLÍKY K VÍNU
Sú chrumkavé, voňavé vďaka syru chedar a hodia sa k vínu alebo aj k proseccu.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
12
 - 500 g polohrubej múky
- 200 g syra chedar
- 250 g masla
- 200 g kyslej smotany
- 1 pl Prášku do pečiva
- 2 čl soli
- 1 na potretie vajíčko
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme zmäknuté maslo, kyslú smotanu, soľ a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra. Formičkou praclíkového tvaru vykrajujeme praclíky. Preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať sezamom, rascou alebo strúhaným syrom. Pečieme na 180°C asi 10 minút.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/C1_jysCNjMrwDo2Qy6HQ/17ee13066809cf743837248c78ef0f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vVGhYpr-WaJMhF6aQ4r9/742707a74d01ea593ebcb267592cbb.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ggIYolTHQBNr2PMg3tgr/0281dfe1de2445a8a0ca50fb973a28.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iMZEgBTJ9iO18odWzNRf/7111388dd7bd9b4da73cd38031103d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ov6hf9VGo13TxthIU18E/236e1abd8d70c58f11aa81059eed80.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/SBuLKU_AqE-hstTLUb_6/707c87606442a54b4e1a724bb4c1c1.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZVY3qNgUlPs-02pVUOwT/d402e90fc61c1c1650c6cb6ca232d6.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MDHTq2v7wWg7hsquBEIW/d96330c6c79b7d1a0932f6a0e1be7c.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 