REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Od0I51dFse1UBCDp7r8O/59bfd0eed135d3bbf4e58b5191c4e7.jpeg)
SYROVÉ PRACLÍKY K VÍNU
Sú chrumkavé, voňavé vďaka syru chedar a hodia sa k vínu alebo aj k proseccu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 500 g polohrubej múky
- 200 g syra chedar
- 250 g masla
- 200 g kyslej smotany
- 1 pl Prášku do pečiva
- 2 čl soli
- 1 na potretie vajíčko
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme zmäknuté maslo, kyslú smotanu, soľ a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra. Formičkou praclíkového tvaru vykrajujeme praclíky. Preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať sezamom, rascou alebo strúhaným syrom. Pečieme na 180°C asi 10 minút.