Svieži citrónový koláč

REKLAMA

Rýchly a zdravý citrónový koláč - Lemon Pie si pripravíte pomerne jednoducho.

  • 45Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Príprava cesta

  • 1 hrnček hladkej múky Pridané do
  • 1 pl kryštálového cukru Pridané do
  • 14 čl soli Pridané do
  • 110 g studeného masla Pridané do
  • 3 pl veľmi studenej vody Pridané do

Príprava citrónovej plnky

  • 1 hrnček kryštálového cukru Pridané do
  • 3 pl kukuričného škrobu Gustin Pridané do
  • 0.13 čl soli Pridané do
  • 112 hrnčeka horúcej vody Pridané do
  • 34 hrnčeka jemnej strúhanky Pridané do
  • 4 žĺtka Pridané do
  • 1 masla Pridané do
  • 1 kôru z veľkého citróna Pridané do
  • 2 šťavu z veľkých citrónov Pridané do

Príprava snehu

  • 4 bielka (ja by som dal kľudne aj dvojnásobok pre vyšší sneh) Pridané do
  • štipku soli Pridané do
  • 4 pl práškového cukru Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si upečieme cesto. Na cesto si vo veľkej mise ručne spracujeme múku, cukor, soľ a na malé kocky nakrájané studené maslo. Ručne spracovávame, kým sa zmes nezačne drobiť. Pridáme 3 lyžice studenej vody a spracujeme cesto. Rozvaľkáme na pomúčenej doske, vložíme do formy na koláč a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme do zlatista.

2. Krok

Kým sa nám pečie cesto, začneme s prípravou citrónovej plnky. Do misy nad parou si vsypeme cukor, kukuričný škrob a soľ. Prelejeme vodou a necháme za občasného miešania roztopiť. Pridáme strúhanku a miešame, kým sa úplne rozpustí.

3. Krok

Oddelíme 4 vajíčka na žĺtka a bielka. Žĺtka jemne vidličkou prešľaháme a pridáme pár lyžíc horúcej zmesi, prešľaháme. Postupne pridávame ďalšie a ďalšie lyžice. Žĺtkovú zmes nakoniec vylejeme späť do zvyšku horúcej zmesi nad parou a varíme ďalšie 2 minútky, kým zmes nezhustne. Pridáme citrónovú kôru, citrónovú šťavu a maslo. Dobre premiešame, hustú zmes odstavíme a necháme vychladiť.

4. Krok

Ďalej si vyšľaháme sneh do tuha zo 4 bielok (pre vyšší koláč z 8 bielok), ktoré ocukríme práškovým cukrom.

5. Krok

Upečené cesto si naplníme citrónovou plnkou na ktorú navrstvíme sladký sneh a dáme piecť do rúry na 180 stupňov, kým nezačne vrch hnednúť. Hotový koláč ihneď podávame. Dobrú chuť.

Podobné recepty

Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Slivkový koláč s pudingom
Recept od prémiového používateľa
Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchly a šťavnatý višňový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Fantastický ríbezľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Fantastický a rýchly marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Podobné recepty

Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Slivkový koláč s pudingom
Recept od prémiového používateľa
Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchly a šťavnatý višňový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Fantastický ríbezľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Fantastický a rýchly marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Svieži citrónový koláč

Rýchly a zdravý citrónový koláč - Lemon Pie si pripravíte pomerne jednoducho.

45
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si upečieme cesto. Na cesto si vo veľkej mise ručne spracujeme múku, cukor, soľ a na malé kocky nakrájané studené maslo. Ručne spracovávame, kým sa zmes nezačne drobiť. Pridáme 3 lyžice studenej vody a spracujeme cesto. Rozvaľkáme na pomúčenej doske, vložíme do formy na koláč a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme do zlatista.

2. Krok

Kým sa nám pečie cesto, začneme s prípravou citrónovej plnky. Do misy nad parou si vsypeme cukor, kukuričný škrob a soľ. Prelejeme vodou a necháme za občasného miešania roztopiť. Pridáme strúhanku a miešame, kým sa úplne rozpustí.

3. Krok

Oddelíme 4 vajíčka na žĺtka a bielka. Žĺtka jemne vidličkou prešľaháme a pridáme pár lyžíc horúcej zmesi, prešľaháme. Postupne pridávame ďalšie a ďalšie lyžice. Žĺtkovú zmes nakoniec vylejeme späť do zvyšku horúcej zmesi nad parou a varíme ďalšie 2 minútky, kým zmes nezhustne. Pridáme citrónovú kôru, citrónovú šťavu a maslo. Dobre premiešame, hustú zmes odstavíme a necháme vychladiť.

4. Krok

Ďalej si vyšľaháme sneh do tuha zo 4 bielok (pre vyšší koláč z 8 bielok), ktoré ocukríme práškovým cukrom.

5. Krok

Upečené cesto si naplníme citrónovou plnkou na ktorú navrstvíme sladký sneh a dáme piecť do rúry na 180 stupňov, kým nezačne vrch hnednúť. Hotový koláč ihneď podávame. Dobrú chuť.

Ingrediencie
Príprava cesta
1 hrnček
hladkej múky
1 pl
kryštálového cukru
14 čl
soli
110 g
studeného masla
3 pl
veľmi studenej vody
Príprava citrónovej plnky
1 hrnček
kryštálového cukru
3 pl
kukuričného škrobu Gustin
0.13 čl
soli
112 hrnčeka
horúcej vody
34 hrnčeka
jemnej strúhanky
4
žĺtka
1
masla
1
kôru z veľkého citróna
2
šťavu z veľkých citrónov
Príprava snehu
4
bielka (ja by som dal kľudne aj dvojnásobok pre vyšší sneh)
štipku soli
4 pl
práškového cukru