:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XR__8pnVeGfuxGGs6LZI/bdda642906cefeea0945ed40f6a01a.jpeg)
Švédsky mandľový koláč
Recept na výborný švédsky mandľový koláč, v ktorom nie je použitá múka.
Ingrediencie
Cesto
- 120 g mandľový prášok
- 72 g kryštálový cukor
- 50 g mandľové vločky
- 3 ks vaječné bielka
Maslový krém
- 120 ml smotana na šľahanie
- 90 g nesolené maslo
- 60 g kryštálový cukor
- 3 ks vaječný žĺtok
- 2 g vanilkový extrakt
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou krému Smotanu na šľahanie, cukor a vanilkový extrakt nalejte do hrnca, sporák zapnite na stredný oheň, a miešajte ju kým sa všetok cukor nerozpustí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XR__8pnVeGfuxGGs6LZI/86e63d0d5cac81a323fc73c4577b42.jpeg)
Zdroj: Youtube
Oddelíme vaječné bielka od žĺtok.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XR__8pnVeGfuxGGs6LZI/59b55421bb922eb9822bd360c10f3d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Žĺtky vymiešame metličkou a prilejeme ich k smotanovej zmesi. Zmes varíme za stáleho miešania zhruba 6 minút a prelejeme ju do misky, ktorú zakryjeme potravinovou fóliou. Zmes uložíme do chladničky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XR__8pnVeGfuxGGs6LZI/bb753c034bf95ce2b85d1648ce62dc.jpeg)
Zdroj: Youtube
V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh.
Do snehu opatrne primiešame mandľový prášok.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XR__8pnVeGfuxGGs6LZI/d297fba16915e4d997f12920257e65.jpeg)
Zdroj: Youtube
Takto pripravené cesto preložíme do cukrárenského vrecka a pomocou neho ho nanesieme na plech na pečenie, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XR__8pnVeGfuxGGs6LZI/0dbb014d84e5d7702f0e1779507633.jpeg)
Zdroj: Youtube
Celkovo pečieme 2 pláty v predhriatej rúre na 170°C približne 20 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XR__8pnVeGfuxGGs6LZI/d7e03e528e3f21f3bb44636da2f164.jpeg)
Zdroj: Youtube
Mandle chvíľu opražíme na panvici.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XR__8pnVeGfuxGGs6LZI/4226bcd8ac9092111acef3ff01773b.jpeg)
Zdroj: Youtube
Maslo vyšľaháme mixérom a pridáme k nemu vychladnutú zmes z chladničky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XR__8pnVeGfuxGGs6LZI/3f0b18051aee27a9624093a3323cde.jpeg)
Zdroj: Youtube
Prvý plát natrieme krémom a položíme naň druhý plát. Obvod torty tiež potrieme krémom a vrch posypeme mandľami.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XR__8pnVeGfuxGGs6LZI/74e18d3b766147e3d648020b8ed2d0.jpeg)
Zdroj: Youtube