![Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami](https://eu.tastescdn.net/thumbor/U9pSwXfv9JOVvHJ-oJHFdKumgiU=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/p0E-748so-GDr0MAzqIe/2a5197b6b2c61989cdfb3ece6168b1.jpeg)
Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami
Toto je ten najlepší ryžový nákyp s ovocím aký som kedy jedla! Z ovocia môžete použiť broskyne ale výborne chutí aj s marhuľami alebo slivkami.
Ingrediencie
- 400 g zavárané brosyne
- 80 g kryštálový cukor
- 700 ml mlieko
- 50 g ryža
- 120 g maslo
- 50 g Med
- 5 ks vajce
- citrónová kôra
- Štipka soľ
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ryžu poriadne umyjeme a za častého miešania uvaríme v mlieku. Po uvarení ju necháme vychladnúť.
![Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1 Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Y1vzoJ0-2HA-xEHXSsJhh7taQqQ=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/p0E-748so-GDr0MAzqIe/6ec03b2e13d7853596ce057f47db6b.jpeg)
Oddelíme žĺtky od bielkov.
![Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1 Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/zahWKZayVnudWJYAdTnqfSq3wEg=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/p0E-748so-GDr0MAzqIe/d09fc69ed16e7c7342608f0984e6ac.jpeg)
Maslo s medom vyšľaháme do peny a postupne zašľahávame žĺtky, citrónovú kôru k ryži.
Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh a opatrne ho zamiešame do ryžovej zmesi.
Polovicu ryžovej zmesi vylejeme do vymastej formy. Na ryžu položíme odkvapkané broskyne a zakryjeme ich druhou polovicou ryže.
Ryžový nákyp pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút.
Pred koncom pečenia zvyšné 2 bielky vymiešame metličkou spolu s cukrom nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Následne vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút na 200 °C.
![Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1 Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pYJDRw1PVrrMaHC5_iq3yaRTHnA=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/p0E-748so-GDr0MAzqIe/333eb7161b8aabb0414b965b0cf1cc.jpeg)