Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami

60 min
REKLAMA

Toto je ten najlepší ryžový nákyp s ovocím aký som kedy jedla! Z ovocia môžete použiť broskyne ale výborne chutí aj s marhuľami alebo slivkami.

60 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 400 g zavárané brosyne Pridané do
  • 80 g kryštálový cukor Pridané do
  • 700 ml mlieko Pridané do
  • 50 g ryža Pridané do
  • 120 g maslo Pridané do
  • 50 g med Pridané do
  • 5 ks vajce Pridané do
  • Citrónová kôra Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ryžu poriadne umyjeme a za častého miešania uvaríme v mlieku. Po uvarení ju necháme vychladnúť.

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1
2. Krok

Oddelíme žĺtky od bielkov.

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 2
3. Krok

Maslo s medom vyšľaháme do peny a postupne zašľahávame žĺtky, citrónovú kôru k ryži.

4. Krok

Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh a opatrne ho zamiešame do ryžovej zmesi.

5. Krok

Polovicu ryžovej zmesi vylejeme do vymastej formy. Na ryžu položíme odkvapkané broskyne a zakryjeme ich druhou polovicou ryže.

6. Krok

Ryžový nákyp pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút.

7. Krok

Pred koncom pečenia zvyšné 2 bielky vymiešame metličkou spolu s cukrom nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Následne vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút na 200 °C.

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 7

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Pečivo

219 receptov

Obed

1690 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Kuracie mäso

285 receptov

Cestoviny

179 receptov

Mäsité jedlá

752 receptov

Dezert

1181 receptov

Pečenie

1427 receptov