REKLAMA
Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami

Toto je ten najlepší ryžový nákyp s ovocím aký som kedy jedla! Z ovocia môžete použiť broskyne ale výborne chutí aj s marhuľami alebo slivkami.

REKLAMA
Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Ingrediencie

porcií
6
  • 400 g zavárané brosyne Pridané do
  • 80 g kryštálový cukor Pridané do
  • 700 ml mlieko Pridané do
  • 50 g ryža Pridané do
  • 120 g maslo Pridané do
  • 50 g Med Pridané do
  • 5 ks vajce Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ryžu poriadne umyjeme a za častého miešania uvaríme v mlieku. Po uvarení ju necháme vychladnúť.

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1
2. Krok

Oddelíme žĺtky od bielkov.

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1
3. Krok

Maslo s medom vyšľaháme do peny a postupne zašľahávame žĺtky, citrónovú kôru k ryži.

4. Krok

Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh a opatrne ho zamiešame do ryžovej zmesi.

5. Krok

Polovicu ryžovej zmesi vylejeme do vymastej formy. Na ryžu položíme odkvapkané broskyne a zakryjeme ich druhou polovicou ryže.

6. Krok

Ryžový nákyp pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút.

7. Krok

Pred koncom pečenia zvyšné 2 bielky vymiešame metličkou spolu s cukrom nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Následne vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút na 200 °C.

Šťavnatý ryžový nákyp s broskyňami - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov