REKLAMA
![Šťavnatý rebarborový koláč s posýpkou Šťavnatý rebarborový koláč s posýpkou](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ctkai2EAxHr6vCU9_1jRWRD0nfk=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rTrqcefC-wmYrqhOjcBz/ecaebf4e55d7499f046cfc504186f6.jpeg)
Šťavnatý rebarborový koláč s posýpkou
Náš obľúbený hrnčekový koláč. Ja som k rebarbore pridala aj jahody a vznikla tak dokonalá jarná delikatesa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
- 2 hrnčeky múka
- 1 hrnček práškový cukor
- 1⁄2 hrnček olej
- 2 dcl mlieko
- 1 ks vajce
- 1 bal prášok do pečiva
- 2 Balíky vanilkový cukor
- rebarbora
- jahody
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rebarboru umyjeme, nakrájamé na malé asi centimetrové kúsky a posypeme vanilkovým cukrom. Pomiešame a necháme postáť.
![Šťavnatý rebarborový koláč s posýpkou - krok prípravy 1 Šťavnatý rebarborový koláč s posýpkou - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Lnz-OStDclmsLGORS_0QEiR1SqA=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rTrqcefC-wmYrqhOjcBz/af4b6ff041b8fb3b271b0f7961244f.jpeg)
2. Krok
Múku, cukor a olej zmiešame a 3/4 hrnčeka z tejto zmesi odložíme na mrveničku. Do zvyšku pridáme vajce, mlieko, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Vymiešame cesto a vylejeme ho do vymasteného a múkou vysypaného plechu.
![Šťavnatý rebarborový koláč s posýpkou - krok prípravy 1 Šťavnatý rebarborový koláč s posýpkou - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/wSeNcHwKz4lTY0LYSgNyFuMzogs=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rTrqcefC-wmYrqhOjcBz/b07828bd9a94caf24c88004d0fa791.jpeg)
3. Krok
Na cesto položíme pripravenú rebarboru, jahody pokrájané na menšie kúsky a posypeme odloženou mrveničkou. Pečieme v trúbe na 180 C asi 40 minút alebo do zlatista.
![Šťavnatý rebarborový koláč s posýpkou - krok prípravy 1 Šťavnatý rebarborový koláč s posýpkou - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/MnI98yVI_GpTnP2BYWccgrUBIT0=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rTrqcefC-wmYrqhOjcBz/08a9a803f3a37116f9e6225ab35d69.jpeg)