REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rTrqcefC-wmYrqhOjcBz/ecaebf4e55d7499f046cfc504186f6.jpeg)
Šťavnatý rebarborový koláč s posýpkou
Náš obľúbený hrnčekový koláč. Ja som k rebarbore pridala aj jahody a vznikla tak dokonalá jarná delikatesa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
- 2 hrnčeky múka
- 1 hrnček práškový cukor
- 1⁄2 hrnček olej
- 2 dcl mlieko
- 1 ks vajce
- 1 bal prášok do pečiva
- 2 Balíky vanilkový cukor
- rebarbora
- jahody
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rebarboru umyjeme, nakrájamé na malé asi centimetrové kúsky a posypeme vanilkovým cukrom. Pomiešame a necháme postáť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rTrqcefC-wmYrqhOjcBz/af4b6ff041b8fb3b271b0f7961244f.jpeg)
2. Krok
Múku, cukor a olej zmiešame a 3/4 hrnčeka z tejto zmesi odložíme na mrveničku. Do zvyšku pridáme vajce, mlieko, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Vymiešame cesto a vylejeme ho do vymasteného a múkou vysypaného plechu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rTrqcefC-wmYrqhOjcBz/b07828bd9a94caf24c88004d0fa791.jpeg)
3. Krok
Na cesto položíme pripravenú rebarboru, jahody pokrájané na menšie kúsky a posypeme odloženou mrveničkou. Pečieme v trúbe na 180 C asi 40 minút alebo do zlatista.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rTrqcefC-wmYrqhOjcBz/08a9a803f3a37116f9e6225ab35d69.jpeg)