REKLAMA

Zdroj: Freepik

Staromódne dusené hovädzie mäso a zelenina

Nie je nič lepšie ako výdatný guláš počas chladného zimného večera a ja mám pre vás presne takýto recept.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 112 libier Hovädzia roštenka, nakrájaná na centimetrové kúsky Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnaku, mletého Pridané do
  • 1 Veľká cibuľa, nakrájaná na kocky Pridané do
  • 3 Stredne veľká mrkva, olúpaná a nakrájaná na plátky Pridané do
  • 2 stonky Zeler, nakrájaný na plátky Pridané do
  • 4 Stredne veľké zemiaky nakrájané na kocky Pridané do
  • 1 konzerva nakrájané paradajky Pridané do
  • 4 poháre hovädzí vývar Pridané do
  • 1 čajová lyžička sušený rozmarín Pridané do
  • 12 čajová lyžička sušený tymián Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Začnite zohrievaním olivového oleja vo veľkom hrnci na miernom ohni. Po zohriatí pridajte kúsky hovädzieho mäsa a výdatne ich osoľte a okoreňte. Nezabudnite, že kľúčom k chutnému gulášu je dobre ochutený kus mäsa.

2. Krok

Keď je hovädzie mäso opečené zo všetkých strán (zvyčajne to trvá asi 7-8 minút), vyberte ho z hrnca a odložte bokom. V tom istom hrnci pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a restujte, kým cibuľa nezpriehľadnie. Týmto spôsobom sa výborne využijú chute, ktoré zostali po hovädzom mäse.

3. Krok

Teraz pridajte mrkvu, zeler a zemiaky. Varte asi 10 minút, kým zelenina nezmäkne. Nebojte sa, že zelenina bude príliš kašovitá, počas dusenia sa bude ďalej variť.

4. Krok

Hovädzie mäso vráťte späť do hrnca a vmiešajte nakrájané paradajky, hovädzí vývar, sušený rozmarín a sušený tymián. Guláš priveďte do varu a potom znížte teplotu na mierny ohrev. Hrniec prikryte a nechajte dusiť približne 2 hodiny. Pamätajte, že čím dlhšie sa dusí, tým viac sa chute spájajú a hovädzie mäso je mäkšie.

5. Krok

Guláš ochutnajte a v prípade potreby upravte korenie. Podávajte s čerstvým chlebom a vychutnajte si toto útulné, upokojujúce jedlo!

Podobné recepty

Boršč

Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Osso buco
Videorecept

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

Zlodejský hrniec s mletým mäsom rustikálne párty jedlo

Naša rodina varí tento výdatný recept na zbojnícky guláš už po celé generácie. Nie je nič lepšie, ako sa stretnúť s blízkymi a vychutnať si tento chutný, sýty guláš. Za tie roky som ho pripravil nespočetne veľakrát a vždy je to hit, najmä v chladných zimných mesiacoch. Dá sa pripraviť aj vonku na otvorenom ohni.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Úžasný kotlíkový guláš

Úžasný kotlíkový hovädzí guláš so zemiakmi, paprikou a paradajkou.

Kohút na víne

Tradičný francúzsky recept Coq Au Vin - Kohút na víne

Polievka z fínskej sauny

Ako veľký milovník saunovej kultúry som tento recept dostala od jedného z mojich fínskych priateľov. Robila som ho už nespočetnekrát a vždy je to hit. Saunová polievka je nielen hrejivá a upokojujúca, ale aj neuveriteľne chutná. Bravčové mäso sa varí vo vývare s mrkvou a zemiakmi, aby vznikla pikantná polievka.

Podobné recepty

Boršč

Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Osso buco
Videorecept

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

Zlodejský hrniec s mletým mäsom rustikálne párty jedlo

Naša rodina varí tento výdatný recept na zbojnícky guláš už po celé generácie. Nie je nič lepšie, ako sa stretnúť s blízkymi a vychutnať si tento chutný, sýty guláš. Za tie roky som ho pripravil nespočetne veľakrát a vždy je to hit, najmä v chladných zimných mesiacoch. Dá sa pripraviť aj vonku na otvorenom ohni.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Úžasný kotlíkový guláš

Úžasný kotlíkový hovädzí guláš so zemiakmi, paprikou a paradajkou.

Kohút na víne

Tradičný francúzsky recept Coq Au Vin - Kohút na víne

Polievka z fínskej sauny

Ako veľký milovník saunovej kultúry som tento recept dostala od jedného z mojich fínskych priateľov. Robila som ho už nespočetnekrát a vždy je to hit. Saunová polievka je nielen hrejivá a upokojujúca, ale aj neuveriteľne chutná. Bravčové mäso sa varí vo vývare s mrkvou a zemiakmi, aby vznikla pikantná polievka.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1580 receptov

Obed

3240 receptov

Mascarpone

219 receptov

Lacné jedlá

1137 receptov

Kuracie mäso

554 receptov

Pre diabetikov

628 receptov

Torty

224 receptov

Cícer

38 receptov