REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Štafetky

Štafetky, obľúbené zákusky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

CESTO

  • 8 ks vajce Pridané do
  • 160 g práškový cukor Pridané do
  • 160 g polohrubá múka Pridané do
  • 40 g mleté orechy Pridané do
  • 2 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 2 čl kávy Pridané do
  • 2 pl voda Pridané do
  • 12 vanilky Pridané do

PLNKA

  • 4 dcl mlieka Pridané do
  • 1 Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 3 pl mletých orechov Pridané do
  • 12 bal. palmarinu Pridané do
  • 1 kl kávy Pridané do
  • 4 pl práškového cukru Pridané do
  • kávový likér Pridané do

Poleva

  • čokoláda na varenie Pridané do
  • maslo Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Začneme plnkou. Uvaríme si zlatý klas podľa návodu. Maslo si vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy, likér a kávu.

2. Krok

Do vychladnutého zlatého klasu postupne zašľaháme maslovú zmes. Vznikne nám plnka, ktorú si zatiaľ necháme bokom.

3. Krok

V mise si pripravíme sneh z bielkov, pridáme k nemu polovicu cukru a zašľaháme. V druhej mise si zatiaľ vyšľaháme žĺtka s vodou a so zvyšným cukrom. Pridáme múku, orechy a orášok do pečiva. Zamiešame.

4. Krok

Teraz pridáme sneh z bielkov, kávu a vnútro vanilky. Cesto vylejeme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme 7 minút na 220 stupňov.

5. Krok

Upečené cesto zrolujeme spolu s papierom na pečenie. Necháme ho takto postáť asi 4 minútky a robalíme ho. Necháme vychladnúť.

6. Krok

Plnku rozdelíme na oba pláty. Rovnomerne rozotrieme. Každý plát rozrežeme na 4 časti a jednotlivé časti zrolujeme. Necháme dobre stuhnúť.

7. Krok

Keď nám stuhli nakrájame si ich na jednotlivé štafetky. Konce štafetiek obalíme v čokoládovej poleve. Tú sme si pripravili tak, že sme roztopili čokoládu a primiešali sme do nej trošku masla.

Podobné recepty

Opitý izidor

Vianočný opitý izidor
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Brnianske rezy
Fotorecept

Brnianske rezy

Perfektný zákusok, ktorý sa skladá z 2 tipov cesta a orechovej plnky. Poliaty je ganážovou polevou.

Domáca marlenka

Obľúbený medovo-orechový dezert, ktorý si získal všetkých svojou jedinečnou chuťou po mede, vlašských orechoch a karameli. Vyskúšaj poctivú domácu verziu.

Šarišský jablčník

Hrnčekový koláčik plný jabĺk, orechov a čokolády

Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník

Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.

Častkovské rožteky

Výborný dezert pre tých, čo milujú kombináciu orechovej a čokoládovej chuti.

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou je jedným z mojich obľúbených dezertov. Pripravujem ho pravidelne pri rôznych príležitostiach a vždy je veľkým hitom.

Podobné recepty

Opitý izidor

Vianočný opitý izidor
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Brnianske rezy
Fotorecept

Brnianske rezy

Perfektný zákusok, ktorý sa skladá z 2 tipov cesta a orechovej plnky. Poliaty je ganážovou polevou.

Domáca marlenka

Obľúbený medovo-orechový dezert, ktorý si získal všetkých svojou jedinečnou chuťou po mede, vlašských orechoch a karameli. Vyskúšaj poctivú domácu verziu.

Šarišský jablčník

Hrnčekový koláčik plný jabĺk, orechov a čokolády

Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník

Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.

Častkovské rožteky

Výborný dezert pre tých, čo milujú kombináciu orechovej a čokoládovej chuti.

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou je jedným z mojich obľúbených dezertov. Pripravujem ho pravidelne pri rôznych príležitostiach a vždy je veľkým hitom.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1843 receptov

Obed

3765 receptov

Mascarpone

238 receptov

Cestoviny

420 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Cícer

42 receptov

Večera

3450 receptov

Dezert

2626 receptov