Zdroj: Pixabay : matthiasboeckel
Špenátové tortellini iba z 5 prísad
Tento recept som objavila pred niekoľkými rokmi v mojej obľúbenej talianskej reštaurácii a odvtedy som ho robila mnohokrát. Špenátové tortellini sú ideálne pre vegetariánov (môj manžel je jedným z nich) a dajú sa pripraviť kedykoľvek počas roka. Moja rodina toto jedlo naozaj miluje a navyše sa dá pripraviť za menej ako hodinu len z 5 ingrediencií!
Ingrediencie
- 500 g čerstvá syrová náplň tortellini
- 300 g Umytý a nasekaný špenát
- 2 PL olivový olej
- 2 Nasekané strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 200 ml šľahačka
- 100 g parmezán
- muškátový oriešok podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu špenátových tortelín začnite variť tortelíny podľa pokynov na obale. Nezabudnite vodu mierne osoliť, aby ste dodali cestovinám chuť. Medzitým na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak. Nechajte ho niekoľko sekúnd smažiť, len kým sa nerozvonia. S cesnakom zaobchádzajte opatrne, pretože ak sa varí príliš dlho, môže zhorknúť.
Pridajte nakrájaný špenát a varte, kým sa nerozvarí. Špenát vždy krájam na menšie kúsky, pretože sa deťom ľahšie konzumuje.
Keď sa špenát rozpadne, pridajte smotanu a nechajte zmes niekoľko minút povariť, kým nezačne mierne hustnúť. Takisto môžete meniť množstvo smotany, menej pre ľahšiu omáčku alebo viac pre krémovejšiu konzistenciu.
Potom do panvice pridajte uvarené špenátové tortellini a jemne premiešajte, aby sa rovnomerne pokryli omáčkou. Špenátové tortellini podávajte posypané parmezánom a muškátovým orieškom, ktorý vytvorí lahodný kontrast ku krémovej konzistencii tortellini.