![Špenátové halušky z čerstvého špenátu Špenátové halušky z čerstvého špenátu](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rBxUrVp8no3fefcAYyeE1OhMCWc=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9mNCMJMMOmojqcIjJzm4/11d302476990eeee41014a0644dae7.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť ?
Špenátové halušky z čerstvého špenátu
Recept na zdravé špenátové halušky z čerstvého špenátu so syrom.
Ingrediencie
- 400 g čerstvý špenát
- 2 ks vajce
- 3 šálky hladká múka
- 1 kl cesnakový prášok
- 1⁄2 šálky parmezán
- 1 kl soľ
- tavený syr v črievku
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Opláchnite čerstvý špenát a nakrájajte ho na menšie kúsky.
Vodu dáme variť do veľkého hrnca a následne v nej varíme špenát asi 3 minúty, kým nezmäkne. Potom ho scedíte a necháte vychladnúť.
Dáme si variť vodu do druhého hrnca.
V mixéri pomelieme špenát na jemno a vložíme ho do veľkého hrnca. Prilejeme 2 vajcia a dobre premiešame.
Postupne pridávajte hladkú múku, asi šálku po šálke, až kým zmes nezačne tvoriť cesto.
Pridajte 1 lyžičku soli a cesnakový prášok.
Cesto vypracujte nakrájate ho na malé halušky.
Halušky vložíme do vriacej vody a varíme ich asi 3 minúty, kým nevyplávajú na povrch.
Scedíme halušky a umyjeme ich v studenej vode. Potom ich prenesieme späť do veľkého hrnca a pridáme 1/2 šálky strúhaného parmezánu. Premiešame, kým sa parmezán nezmieša so všetkými haluškami.
Halušky môžeme servírovať s taveným syrom alebo slaninovými oškvarkami.