REKLAMA

Smotanový zákusok -BUBO-

Je to nepečený zákusok, rýchlo hotový a veľmi chutný. Robím ho len na nejaké oslavy alebo ked chcem doma rodine spraviť radosť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 2 balík Piškóty dlhé Pridané do
  • 112 deci rum tmavý Pridané do
  • 250 g smotana kyslá Pridané do
  • 400 g smotana na šľahanie Pridané do
  • 500 g tvaroh mäkký Pridané do
  • 2 kus cukor vanilkový sáčky Pridané do
  • 100 g cukor práškový Pridané do
  • 500 g čerstvé jahody Pridané do
  • 12 čierna deci uvarená káva Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do
  • 1 kus nemusí limetková kôra Pridané do
  • 2 kus stužovač šľahačky Dr Oetker Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Vo väčšej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahanie, pred šľahaním dáme do smotany stužovač. Keď bude šľahačka hustá tak pridáme kyslú smotanu vanilkový cukor a mletý cukor. Premiešame. Potom pridáme tvaroh a znova poriadne premiešame.

2. Krok

Do pekáča poukladám piškóty spodnou stranou namočené v rume. Môj pekáč má rozmery 34 x 27 cm. výška cca 5 cm. Množstvo vyššie uvedených surovín je upravené presne do tohoto pekáča.

3. Krok

Plnku , asi jednu tretinu, dáme na piškóty a rovnomerne rozotrieme

4. Krok

Na plnku poukladáme jahody

5. Krok

Na jahody znova rozotrieme plnku, ale ešte si necháme primerané množstvo na vrch. Celý povrch troška , veľmi jemne posypeme strúhanou kôrov z limetky, ale nemusí byť. Na plnku znova poukladáme ďalšiu vrstvu piškótov namočených spodnou stranou v rume. Vrchnú časť piškótov pokvapkáme čiernou kávou a nakoniec zbytkom plnky zatrieme piškóty.

6. Krok

Celý zákusok posypeme cez sitko kakaom. A Nakoniec ho prikryjeme alobalom a dáme do chladničky poriadne vychladnúť.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4175 receptov

Mäsité jedlá

2014 receptov

Dezert

3152 receptov

Raňajky

1165 receptov

Mascarpone

291 receptov

Večera

3843 receptov

Cestoviny

460 receptov