Slovenská kvasená kapusta

180 min
90
REKLAMA

Slovenský recept na kvasenú kapustu či už bielu alebo červenú, hotová už za 4 dni a nepotrebujete sud ani nič. Skvelý základ pre veľa tradičných slovenských jedál.

180 min
90
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 ks hlávka kapusty Pridané do
  • 2 ks jablko Pridané do
  • 4 ks bobkový list Pridané do
  • 2 pl soľ Pridané do
  • 2 pl kmín Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kapustu očistíme odstránime vrchné listy vyrežeme hlúby a nakrájame na tenké rezance. Ak si na krájanie netrúfame, tak môžeme nastrúhať na kuchynskom robote.

2. Krok

Nastrúhanú kapustu dáme do misy alebo inej dostatočne veľkej nádoby posolíme, pridáme bobkové listy a posypeme celou rascou, postláčame a necháme odpočinúť.

3. Krok

Keď nám kapusta pustí šťavu (asi po 2 hodinách) natlačíme ju do väčších pohárov, najlepšie 750 ml. Do každého pohára pridáme dve štvrtinky jablka. Poháre pevne uzavrieme. Uložíme na tmavé a chladné miesto (cca 10°C).

4. Krok

Cca po 4 až 5 dňoch máme výbornú domácu kyslú kapustu. A môžeme ju použiť napríklad na výborný segedín. Recept naň tiež nájdete v mojom profile. Dobrú chuť.

Komentáre (2)

Romano_Purgat 24. 12. 2022

Tuším skúsiť, koľko vydrží?

Blazena 20. 8. 2022

Vyskúšala som. Veľmi dobrý recept ale nerobím to presne ako robíte vy super.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1517 receptov

Mäsité jedlá

669 receptov

Lacné jedlá

787 receptov

Raňajky

513 receptov

Pečivo

194 receptov

Pre diabetikov

605 receptov