Slovenská kvasená kapusta

REKLAMA

Slovenský recept na kvasenú kapustu či už bielu alebo červenú, hotová už za 4 dni a nepotrebujete sud ani nič. Skvelý základ pre veľa tradičných slovenských jedál.

  • 180Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 ks hlávka kapusty Pridané do
  • 2 ks jablko Pridané do
  • 4 ks bobkový list Pridané do
  • 2 pl soľ Pridané do
  • 2 pl kmín Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kapustu očistíme odstránime vrchné listy vyrežeme hlúby a nakrájame na tenké rezance. Ak si na krájanie netrúfame, tak môžeme nastrúhať na kuchynskom robote.

2. Krok

Nastrúhanú kapustu dáme do misy alebo inej dostatočne veľkej nádoby posolíme, pridáme bobkové listy a posypeme celou rascou, postláčame a necháme odpočinúť.

3. Krok

Keď nám kapusta pustí šťavu (asi po 2 hodinách) natlačíme ju do väčších pohárov, najlepšie 750 ml. Do každého pohára pridáme dve štvrtinky jablka. Poháre pevne uzavrieme. Uložíme na tmavé a chladné miesto (cca 10°C).

4. Krok

Cca po 4 až 5 dňoch máme výbornú domácu kyslú kapustu. A môžeme ju použiť napríklad na výborný segedín. Recept naň tiež nájdete v mojom profile. Dobrú chuť.

Komentáre (1)

Blazena 20. 8. 2022

Vyskúšala som. Veľmi dobrý recept ale nerobím to presne ako robíte vy super.

Podobné recepty

Šalát z červenej kapusty
Recept od prémiového používateľa
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusená kyslá kapusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Klasický mrkvový šalát s jablkom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Klasický mrkvový šalát s jablkom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Dusená červená kapusta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusená červená kapusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia zaváraná cvikla
Recept od prémiového používateľa
2.0
Hodnotenie: 2.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia zaváraná cvikla

2.0
Hodnotenie: 2.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zavárané lečo bez varenia (na surovo)
Recept od prémiového používateľa
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Šalát z červenej kapusty
Recept od prémiového používateľa
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusená kyslá kapusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Klasický mrkvový šalát s jablkom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Klasický mrkvový šalát s jablkom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Dusená červená kapusta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusená červená kapusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia zaváraná cvikla
Recept od prémiového používateľa
2.0
Hodnotenie: 2.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia zaváraná cvikla

2.0
Hodnotenie: 2.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zavárané lečo bez varenia (na surovo)
Recept od prémiového používateľa
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

863 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Slovenská kvasená kapusta

Slovenský recept na kvasenú kapustu či už bielu alebo červenú, hotová už za 4 dni a nepotrebujete sud ani nič. Skvelý základ pre veľa tradičných slovenských jedál.

180
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Kapustu očistíme odstránime vrchné listy vyrežeme hlúby a nakrájame na tenké rezance. Ak si na krájanie netrúfame, tak môžeme nastrúhať na kuchynskom robote.

2. Krok

Nastrúhanú kapustu dáme do misy alebo inej dostatočne veľkej nádoby posolíme, pridáme bobkové listy a posypeme celou rascou, postláčame a necháme odpočinúť.

3. Krok

Keď nám kapusta pustí šťavu (asi po 2 hodinách) natlačíme ju do väčších pohárov, najlepšie 750 ml. Do každého pohára pridáme dve štvrtinky jablka. Poháre pevne uzavrieme. Uložíme na tmavé a chladné miesto (cca 10°C).

4. Krok

Cca po 4 až 5 dňoch máme výbornú domácu kyslú kapustu. A môžeme ju použiť napríklad na výborný segedín. Recept naň tiež nájdete v mojom profile. Dobrú chuť.

Ingrediencie
2 ks
hlávka kapusty
2 ks
jablko
4 ks
bobkový list
2 pl
soľ
2 pl
kmín