REKLAMA

Slovenská kvasená kapusta

Slovenský recept na kvasenú kapustu či už bielu alebo červenú, hotová už za 4 dni a nepotrebujete sud ani nič. Skvelý základ pre veľa tradičných slovenských jedál.

REKLAMA
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti

Recept nájdeš v tomto článku

Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 ks hlávka kapusty Pridané do
  • 2 ks jablko Pridané do
  • 4 ks bobkový list Pridané do
  • 2 pl soľ Pridané do
  • 2 pl kmín Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Kapustu očistíme odstránime vrchné listy vyrežeme hlúby a nakrájame na tenké rezance. Ak si na krájanie netrúfame, tak môžeme nastrúhať na kuchynskom robote.

2. Krok

Nastrúhanú kapustu dáme do misy alebo inej dostatočne veľkej nádoby posolíme, pridáme bobkové listy a posypeme celou rascou, postláčame a necháme odpočinúť.

3. Krok

Keď nám kapusta pustí šťavu (asi po 2 hodinách) natlačíme ju do väčších pohárov, najlepšie 750 ml. Do každého pohára pridáme dve štvrtinky jablka. Poháre pevne uzavrieme. Uložíme na tmavé a chladné miesto (cca 10°C).

4. Krok

Cca po 4 až 5 dňoch máme výbornú domácu kyslú kapustu. A môžeme ju použiť napríklad na výborný segedín. Recept naň tiež nájdete v mojom profile. Dobrú chuť.

Komentáre (2)

Romano_Purgat 24. 12. 2022

Tuším skúsiť, koľko vydrží?

Blazena 20. 8. 2022

Vyskúšala som. Veľmi dobrý recept ale nerobím to presne ako robíte vy super.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov