![Slovenská kvasená kapusta Slovenská kvasená kapusta](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Sf625G_dLSGkZjaQxiQNI0tswGQ=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/brjvroES0sY38BmY9zri/9ee74100bb8312b686bd535442d804.jpeg)
Slovenská kvasená kapusta
Slovenský recept na kvasenú kapustu či už bielu alebo červenú, hotová už za 4 dni a nepotrebujete sud ani nič. Skvelý základ pre veľa tradičných slovenských jedál.
![Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti](https://eu.tastescdn.net/thumbor/H8VcpuPoUqAnYjqxRE2KDQc5RSw=/151x151/sk/blog/31/bd4fcce9231aa3fe96bf2654b074b45c.jpg)
Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
- 2 ks hlávka kapusty
- 2 ks jablko
- 4 ks bobkový list
- 2 pl soľ
- 2 pl kmín
Najnovšie letáky
Postup
Kapustu očistíme odstránime vrchné listy vyrežeme hlúby a nakrájame na tenké rezance. Ak si na krájanie netrúfame, tak môžeme nastrúhať na kuchynskom robote.
Nastrúhanú kapustu dáme do misy alebo inej dostatočne veľkej nádoby posolíme, pridáme bobkové listy a posypeme celou rascou, postláčame a necháme odpočinúť.
Keď nám kapusta pustí šťavu (asi po 2 hodinách) natlačíme ju do väčších pohárov, najlepšie 750 ml. Do každého pohára pridáme dve štvrtinky jablka. Poháre pevne uzavrieme. Uložíme na tmavé a chladné miesto (cca 10°C).
Cca po 4 až 5 dňoch máme výbornú domácu kyslú kapustu. A môžeme ju použiť napríklad na výborný segedín. Recept naň tiež nájdete v mojom profile. Dobrú chuť.
Komentáre (2)
Vyskúšala som. Veľmi dobrý recept ale nerobím to presne ako robíte vy super.
Tuším skúsiť, koľko vydrží?