Slané praclíky
Výborná slaná pochúťka
- 30Minút
- 30Počet porcií
Ingrediencie
- 500 g polohrubá múka
- 175 g strúhaný Tehla syr( 40-45%)
- 250 g palmarin
- soľ (do cesta a na posypanie vykrojených praclíkov)
- 1 ks smotana na šľahanie
- 1 ks kypriaci prášok do pečiva
Postup
Zo všetkých surovín zahnetieme cesto, ktoré potom necháme v chladničke odstáť 12 hodín. Po odstátí ho rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a vykrajujeme praclíky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom, trochu posolíme a potrieme vajíčkom. Podľa chuti ich nakoniec posypeme makom, oreganom, pizza korením, sezamom atď. Pečieme na 190-200 C, kým nechytia farbu.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Slané praclíky
Výborná slaná pochúťka
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VaYidvdeoY0idXt-3B-s/f7b6a16f3a764709d15c500fccfae8b2.jpeg)
Zo všetkých surovín zahnetieme cesto, ktoré potom necháme v chladničke odstáť 12 hodín. Po odstátí ho rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a vykrajujeme praclíky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom, trochu posolíme a potrieme vajíčkom. Podľa chuti ich nakoniec posypeme makom, oreganom, pizza korením, sezamom atď. Pečieme na 190-200 C, kým nechytia farbu.