REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VaYidvdeoY0idXt-3B-s/f7b6a16f3a764709d15c500fccfae8b2.jpeg)
Slané praclíky
30 min
313
Výborná slaná pochúťka
30 min
313
Ingrediencie
porcií
30
- 500 g polohrubá múka
- 175 g strúhaný Tehla syr( 40-45%)
- 250 g palmarin
- soľ (do cesta a na posypanie vykrojených praclíkov)
- 1 ks šľahačka
- 1 ks kypriaci prášok

REKLAMA
Postup
Zo všetkých surovín zahnetieme cesto, ktoré potom necháme v chladničke odstáť 12 hodín. Po odstátí ho rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a vykrajujeme praclíky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom, trochu posolíme a potrieme vajíčkom. Podľa chuti ich nakoniec posypeme makom, oreganom, pizza korením, sezamom atď. Pečieme na 190-200 C, kým nechytia farbu.
Ďakujem za super receptík ;)