Skvelé muránske buchty

REKLAMA

Vynikajúce buchty.

  • 90Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 500 g múka polohrubá Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • Štipka sóda bikarbóna Pridané do
  • Štipka prášok do pečiva Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 30 g droždia Pridané do
  • 250 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 1 kl cukor kryštálový Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
  • 1 ks žĺtok Pridané do
  • 1 kl krém Pridané do
  • maslo Pridané do
  • marhuľový džem Pridané do
  • mleté orechy Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Polohrubú múku preosejeme, pridáme soľ, sódu, prášok do pečiva a vajce. Do vlažného mlieka pridáme cukor, namrvíme droždie a posypeme troškou múky. Na teplom mieste necháme vykysnúť kvások.

2. Krok

K múčnej zmesy pridáme olej a kvások a vypracujeme cesto. Cesto si preložíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme a potrieme rozpusteným maslom. Zrolujeme a preložíme a znova vyvaľkáme. Cesto znova natrieme maslom zrolujeme preložíme a necháme 20 minút kysnúť.

3. Krok

Cesto znova rozvaľkáme a natrieme maslom. Zrolujeme a preložíme necháme ešte 20 minút kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Tie budeme plniť.

4. Krok

Plnku som spravila z namletých orechov, ktoré som zmiešala spolu s džemom. Podľa chuti môžeme ešte trochu prisladčiť. Naplnené buchy zrolujeme aby sa plnka zakryla. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. Krok

Vrch každej buchty potrieme vajíčkom zmiešaným so smotanou. Pečieme na 180 stupňov 20 minút.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľové oči

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Nekysnuté tvarohovo - citrónové šišky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľové oči

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Nekysnuté tvarohovo - citrónové šišky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Skvelé muránske buchty

Vynikajúce buchty.

90
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Polohrubú múku preosejeme, pridáme soľ, sódu, prášok do pečiva a vajce. Do vlažného mlieka pridáme cukor, namrvíme droždie a posypeme troškou múky. Na teplom mieste necháme vykysnúť kvások.

2. Krok

K múčnej zmesy pridáme olej a kvások a vypracujeme cesto. Cesto si preložíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme a potrieme rozpusteným maslom. Zrolujeme a preložíme a znova vyvaľkáme. Cesto znova natrieme maslom zrolujeme preložíme a necháme 20 minút kysnúť.

3. Krok

Cesto znova rozvaľkáme a natrieme maslom. Zrolujeme a preložíme necháme ešte 20 minút kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Tie budeme plniť.

4. Krok

Plnku som spravila z namletých orechov, ktoré som zmiešala spolu s džemom. Podľa chuti môžeme ešte trochu prisladčiť. Naplnené buchy zrolujeme aby sa plnka zakryla. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. Krok

Vrch každej buchty potrieme vajíčkom zmiešaným so smotanou. Pečieme na 180 stupňov 20 minút.

Ingrediencie
500 g
múka polohrubá
Štipka
soľ
Štipka
sóda bikarbóna
Štipka
prášok do pečiva
1 ks
vajce
30 g
droždia
250 ml
vlažné mlieko
1 kl
cukor kryštálový
1 pl
olej
1 ks
žĺtok
1 kl
krém
maslo
marhuľový džem
mleté orechy