REKLAMA
   
Zdroj: Canva
S týmto receptom sa veľkonočný baranček 100% podarí
Veľkonočný baranček nemôže chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Vďaka tomuto receptu sa vám veľkonočný baranček na 100% podarí.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
1
 Suroviny
- 150 g práškový cukor
 - 1 ks vanilkový cukor
 - 5 pl rastlinný olej
 - 5 pl horúca voda
 - 150 g polohrubá múka
 - 1 kl kypriaci prášok
 - 4 ks vajce
 - 1 kl kôra z citróna
 - 10 kvapiek citrónová aróma
 - štipka soli
 
Na ozdobenie
- hrozienka na očká
 - 1 ks vanilkový cukor
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Oddelíme si bielka od žĺtkov.
2. Krok 
  V miske vyšľaháme žĺtka s vanilkovým a práškovým cukrom. Potom k ním pridáme olej a vodu.
3. Krok 
  V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, citrónovou kôrou a zlatým klasom.
4. Krok 
  Túto zmes primiešame k žĺtkovej zmesi.
5. Krok 
  Do bielkov pridáme štipku soli a citrónovú kôru. Vyšľaháme z nich tuhý sneh.
6. Krok 
  Všetko spolu zmiešame. Vznikne cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie veľkonočného barančeka.
7. Krok 
  Veľkonočného barančeka pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 40 minút.
8. Krok 
  Po vychladnutí barančeka vyklopíme z formy posypeme cukrom a hrozienka použijeme ako oči.