:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1GQ2MBXYN4UfIaK-0l70/b8eac9c1ce21f415c1631496897ff0.jpeg)
Ryžový nákyp
60 min
1
REKLAMA
Rýchle, lacno, zdravo ,bez vrstiev
60 min
1
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g ryža
- 200 ml mlieko
- 100 ml smotana na varenie
- 100 ml vody
- 1 ks trstinový vanilkový cukor
- 250 g tvaroh
- 30 g suš hrozienka
- 180 g jabĺk
- 1 ks vajce
- 40 g med
- 2 čl škorica ml
- Na poliate
- 330 g jablká
- 40 g hnedý cukor
- 160 ml voda
- škorica
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Premytú ryžu dáme do hrnca,pridáme trstinový cukor,mlieko, smotanu,vodu a varíme.
2. Krok
Zatiaľ si v miske zamiešame tvaroh jablká,med,žĺtok,hrozienka,škoricu podľa chuti.
3. Krok
Vymiešame si bielko so štipkou soli do peny.
4. Krok
Po uvarení ryže, vznikne ryžová kaša chvíľku necháme vychladnúť a do vlažnej zamiešame tvarohovú hmotu a zľahka bielkovú penu.
5. Krok
Troškou olioleja postriekame nádobu a vylejeme ryžovú hmotu.
6. Krok
Prikryté dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca 50 min na 195st.
7. Krok
Potom odkryjeme a zapečieme trochu vrch ryže.
8. Krok
Kým sa nám pečie ryža,,,tak v hrnci vodu,cukor,škoricu a jablká nakrájané na kocky zvaríme aby sme mali čím poliať nákyp.