Rýchly jablkový fit koláč

REKLAMA

Tento recept kombinuje sezónne jablká a hrušky s voňavou škoricou a orechmi.

  • 35Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Na cesto potrebujeme

  • 250 g celozrnnej múky Pridané do
  • 125 g studeného masla Pridané do
  • 125 g práškového cukru Pridané do
  • 1 vajce (plus bielok) Pridané do
  • 1 čl vanilkovej esencie Pridané do
  • štipku soli Pridané do

Na orechovú plnku potrebujeme

  • 50 g mletých vlašských orechov Pridané do
  • 50 g masla Pridané do
  • 50 g práškového cukru Pridané do
  • 10 g hladkej múky Pridané do
  • 1 vajce Pridané do

Na jablkovo-hruškovú plnku potrebujeme

  • 3 jablká Pridané do
  • 2 hrušky Pridané do
  • 1 čl mletého zázvoru Pridané do
  • 1 čl mletej škorice Pridané do
  • 12 čl mletého muškátového orechu Pridané do
  • 1 pl citrónovej šťavy Pridané do
  • 2 plátky masla Pridané do

Na posýpku potrebujeme

  • 60 g masla Pridané do
  • 50 g trstinového cukru Pridané do
  • 75 g celozrnnej múky Pridané do
  • 25 g mletých vlašských orechov Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na cesto si do veľkej misy pripravíme preosiatu celozrnnú múku, cukor, soľ a na plátky nakrájané studené maslo z chladničky. Všetko spolu rukami spracujeme na drobivé cesto. Pridáme celé vajíčko a vanilkovú esenciu a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto dáme do sáčku a odložíme do chladničky na 2 hodiny

2. Krok

Na orechovú plnku si v menšej miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom. Pridáme vajce, múku a mleté vlašské orechy a dobre vyšľaháme. Misku s hotovou plnkou zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme taktiež odležať na 2 hodiny do chladničky

3. Krok

Na ovocnú plnku si ošúpeme a nakrájame jablká a hrušky na menšie kocky. Na panvici rozohrejeme maslo, na to dáme ovocie a zalejeme citrónovou šťavou. Pridáme škoricu, muškátový orech aj mletý zázvor a dobre premiešame. Varíme kým nebude ovocie pekne zmäknuté

4. Krok

Po dvoch hodinách predhrejeme rúru na 180 stupňov (ak máte teplovzdušnú rúru, postačí aj 160 stupňov). Tortovú formu o priemere 26 cm vymastíme maslom. Vyberieme cesto z chladničky a vyvaľkáme ho na jemne pomúčenej doske do kruhu. Z cesta vykrojíme 26 cm kruh a preložíme ho na dno tortovej formy. Popicháme ho vidličkou a dáme ho piecť na 15 minút. Potom ho vyberieme z rúry, potrieme vaječným bielkom a dáme piecť na ďalších 7 minút. Medzičasom si pripravíme mrkveničku, a to tak, že zmiešame maslo, cukor, múku a orechy rukou, aby z toho vznikla taká sypkejšia hmota

5. Krok

Keď je cesto upečené, vyberieme tortovú formu von z rúry. Na cesto nanesieme vrstvu orechového krému, na to vrstvu ovocnej plnky a nakoniec posypeme mrveničkou. Dáme znovu zapiecť na 15 minút a koláč je hotový :) Môžete ho podávať aj teplý samotný, alebo so šľahačkou, s vanilkovou zmrzlinou či posypaný práškovým cukrom. Dobrú chuť

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Marhuľovo - tvarohové ovsené košíky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marhuľovo - tvarohové ovsené košíky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Najlepšie jablkové pité
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie jablkové pité

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľové oči

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Marhuľovo - tvarohové ovsené košíky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marhuľovo - tvarohové ovsené košíky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Najlepšie jablkové pité
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie jablkové pité

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľové oči

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image David719

Rýchly jablkový fit koláč

Tento recept kombinuje sezónne jablká a hrušky s voňavou škoricou a orechmi.

35
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na cesto si do veľkej misy pripravíme preosiatu celozrnnú múku, cukor, soľ a na plátky nakrájané studené maslo z chladničky. Všetko spolu rukami spracujeme na drobivé cesto. Pridáme celé vajíčko a vanilkovú esenciu a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto dáme do sáčku a odložíme do chladničky na 2 hodiny

2. Krok

Na orechovú plnku si v menšej miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom. Pridáme vajce, múku a mleté vlašské orechy a dobre vyšľaháme. Misku s hotovou plnkou zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme taktiež odležať na 2 hodiny do chladničky

3. Krok

Na ovocnú plnku si ošúpeme a nakrájame jablká a hrušky na menšie kocky. Na panvici rozohrejeme maslo, na to dáme ovocie a zalejeme citrónovou šťavou. Pridáme škoricu, muškátový orech aj mletý zázvor a dobre premiešame. Varíme kým nebude ovocie pekne zmäknuté

4. Krok

Po dvoch hodinách predhrejeme rúru na 180 stupňov (ak máte teplovzdušnú rúru, postačí aj 160 stupňov). Tortovú formu o priemere 26 cm vymastíme maslom. Vyberieme cesto z chladničky a vyvaľkáme ho na jemne pomúčenej doske do kruhu. Z cesta vykrojíme 26 cm kruh a preložíme ho na dno tortovej formy. Popicháme ho vidličkou a dáme ho piecť na 15 minút. Potom ho vyberieme z rúry, potrieme vaječným bielkom a dáme piecť na ďalších 7 minút. Medzičasom si pripravíme mrkveničku, a to tak, že zmiešame maslo, cukor, múku a orechy rukou, aby z toho vznikla taká sypkejšia hmota

5. Krok

Keď je cesto upečené, vyberieme tortovú formu von z rúry. Na cesto nanesieme vrstvu orechového krému, na to vrstvu ovocnej plnky a nakoniec posypeme mrveničkou. Dáme znovu zapiecť na 15 minút a koláč je hotový :) Môžete ho podávať aj teplý samotný, alebo so šľahačkou, s vanilkovou zmrzlinou či posypaný práškovým cukrom. Dobrú chuť

Ingrediencie
Na cesto potrebujeme
250 g
celozrnnej múky
125 g
studeného masla
125 g
práškového cukru
1
vajce (plus bielok)
1 čl
vanilkovej esencie
štipku soli
Na orechovú plnku potrebujeme
50 g
mletých vlašských orechov
50 g
masla
50 g
práškového cukru
10 g
hladkej múky
1
vajce
Na jablkovo-hruškovú plnku potrebujeme
3
jablká
2
hrušky
1 čl
mletého zázvoru
1 čl
mletej škorice
12 čl
mletého muškátového orechu
1 pl
citrónovej šťavy
2 plátky
masla
Na posýpku potrebujeme
60 g
masla
50 g
trstinového cukru
75 g
celozrnnej múky
25 g
mletých vlašských orechov