Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Rýchla parížska torta

60 min
1
REKLAMA

Najlepšia parížska torta, ktorá Vám zaberie minimum času.

60 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 250 ml malinový džem Pridané do
  • 250 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 50 ml olej Pridané do
  • 4 pl práškový cukor Pridané do
  • 12 ks kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do
  • 1 ks čokoláda na varenie Pridané do
  • 3 ks horká čokoláda min 52 kakaa Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ku ktorému pridáme cukor.

2. Krok

Postupne pridávame žĺtky, múku, prášok do pečiva, kakao a olej.

3. Krok

Cesto na parížsku tortu pečieme vo vymasteneja a múkou vysypanej forme na 180°C približne 20 minút.

4. Krok

Po upečení cesto rozkrojíme na 2 polovičky a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí ho natrieme džemom.

5. Krok

Príprava krému Tri čokolády rozdrvíme na malé kúsky a prelejeme horúcou smotanou na šľahanie. Poriadne ju premiešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.

6. Krok

Krém necháme vychladnúť a potom ho šľaháme približne 1 minútu. Po vyšľahaní ho necháme stuhnúť a natrieme ho na korpus.

7. Krok

Krémom potrieme celú tortu, ktorú môžeme poliať čokoládou a dozdobiť ovocím.

Top kategórie

Pečivo

219 receptov

Obed

1690 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Kuracie mäso

285 receptov

Cestoviny

179 receptov

Mäsité jedlá

752 receptov

Dezert

1181 receptov

Pečenie

1427 receptov