REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lNR1XqSh33_EsTkkVQxD/2a66d92d628705be71c3525ace857a.jpeg)
Rýchla hrnčeková bublanina
Základný recpt na hrnčekovú bublaninu, ovocie môžete použiť podľa vlastnej chuti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 3 vajce
- 1⁄2 hrnček cukor
- 1⁄2 hrnček olej
- 1 hrnček mlieka
- 2 vanilkové cukry
- pol kypriaci prášok
- ovocie podľa chuti
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Všetky suorviny si prichystáme do hrnčekov aby sme ich mali po ruke. Pripravíme si pekáč. Vymažemeho a vysypeme múkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lNR1XqSh33_EsTkkVQxD/ab071855c08bc828516df701dde7d0.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Žĺtka si oddelíme od bielkov. V mise vyšľaháme žĺtka spolu s cukrom do peny. Pridáme múku, mlieko, vanilkový cukor, olej a kypriaci prášok. Spolu všetko premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lNR1XqSh33_EsTkkVQxD/c47acaa311c06104300e4838846381.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
V inej mise si vyšľaháme bielky na hustý sneh. Sneh už len opatrne metličkou zamiešame do cesta.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lNR1XqSh33_EsTkkVQxD/7efcd4d6e42108c9f5142233d0a317.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Cesto prelejeme na pekáč a poukladáme naň ovocie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút. Po vychladnutí môžeme koláčik poprášiť práškovým cukrom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lNR1XqSh33_EsTkkVQxD/e4967fc1258b3caa882ffa4e6e86d3.jpeg)
Zdroj: Youtube