REKLAMA

Zdroj: 4kodiak from Getty Images Signature

Ryby v pivnom cestíčku

Recept na chutnú rybu v pivnom cestíčku, ktorá je hotová za pol hodiny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 filé Z akýchkoľvek rýb Pridané do
  • 1 pohár múka Pridané do
  • 1 pohár Ležiak Pridané do
  • 1 ks vajcia Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • Fritovací olej Pridané do
  • Fritovací olej Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Na začiatok si pripravte pivné cesto. V miske zmiešajte múku, vajce a pivo. Pomaly pridávajte pivo a stále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Je veľmi dôležité, aby malo cesto konzistenciu trochu hustejšieho kefíru, ak je príliš husté, pridajte ešte trochu piva. Cesto by malo rybu dobre obaliť, ale malo by aj stekať z ryby a vytvárať tenkú vrstvu.

2. Krok

Rybu podľa chuti osolíme a okoreníme.

3. Krok

V hrnci rozohrejte olej. Skontrolujte, či je dobre rozpálený, a kvapnite doň malú kvapku cesta. Ak sa začne okamžite smažiť a rýchlo vypláva na povrch, olej je dostatočne horúci. Olej nesmiete prehrievať, pretože ryba by sa potom dobre nevyprážala.

4. Krok

Každý kúsok ryby obalte v cestíčku a vložte do horúceho oleja. Smažte z oboch strán dozlatista.

5. Krok

Vyprážané ryby odložte na papierovú utierku, aby sa do nich vstrebal prebytočný tuk.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4440 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

917 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Raňajky

1291 receptov