![Ruské rezy Ruské rezy](https://eu.tastescdn.net/thumbor/sCQsIjVVLXvwSSZ0Mor0KSHX8SI=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Oy403El3BWXUE_VlnRPb/d68270977bae5f9c8fe9e8b1438a69.jpeg)
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Ruské rezy
Recept na výborné ruské rezy s marhuľami, dvojakým cestom a krémom.
Ingrediencie
Na 2 tenké korpusy:
- 8 ks vajce
- 8 pl hladká múka
- 8 pl kryštálový cukor
- 100 ml voda horúca
- 100 ml olej
Hrubé cesto:
- 8 ks vajce
- 8 pl kryštálový cukor
- 8 pl hladká múka
- 100 ml olej
- 1 dcl voda horúca
- 2 pl kakao
Zvyšok:
- 840 g marhuľový kompót
- marhuľový džem
- trochu rumu
- 1 pl hladká múka
- 200 ml mlieko
- 100 g maslo
- 1 pl kryštálový cukor
- čokoláda
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pomaly prilievame vodu a olej a zľahka zamiešame múku.
Cesto pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov 8-10 minút podľa rúry. Upečieme ho 2x.
Pripravíme si tiež hrubé cesto. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pomaly prilievame vodu a 50 ml oleja. Zľahka zamiešame múku.
Z cesta odoberieme jednu tretinu. Do 50 ml oleja zamiešame kakao a zmiešame to s tou 1/3 cesta.
Biele cesto vylejeme na papier na pečenie a naň v pásoch nalejeme cesto s kakaom.
Marhule odkvapkáme a zopár si ich odložíme. Prekrojíme ich a položíme na cesto.
Cesto pečieme na 180 stupňov cca 20 minút.
Príprava krému na potretie: 200 ml mlieka uvaríme s múkou a lyžicou cukru na hustú kašu.
Vychladnutú zmes vyšľaháme so 100g masla do hustého krému.
Nálev: odložené marhule rozmixujeme so šťavou z kompótu a rumom tak, aby sme mali tekutiny spolu asi 500-600 ml.
Z tenkej vychladnutej piškóty dáme dole šupku, natrieme ju marhuľovým džemom, na ňu položíme hrubú piškótu pečenú s marhuľami, polejeme nálevom, na to položíme tenkú piškótu zbavenú šupky a natretú marhuľovým džemom.
Stuhnuté ruské rezy natrieme krémom a polejeme čokoládou.