:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1zCaeQfFy9oId6KdvtK1/f34b8fdae7e1fabda67ab2225380cd02.jpeg)
Roláda s gaštanovým pyré
60 min
1
REKLAMA
Piškótové cesto zavinuté, plnené gaštanovou plnkou
60 min
1
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 175 g hladkej múky
- 0.8 prášku do pečiva
- 4 ks vajec
- 175 g sugar v1
- 3 pl horúca voda
Gaštanová plnka
- 1 ks gaštanového pyré
- 125 g masla izbovej teploty
- 3 pl sugar v1
- 300 ml mlieka
- 1 ks vanilkový puding
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Rozohrejeme si rúru na 180C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Zamiešame si vajíčka, vodu, cukor do penovej konzistencie. Potom vymiešame redšie bielky. Zmiešame aj s múkou preosiatou s práškom do pečiva. Cesto pekne rozotrieme na papier. Pečieme cca 15-20 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1zCaeQfFy9oId6KdvtK1/da7b9e5734efe8c1a0d3995e77ae9871.jpeg)
2. Krok
Uvaríme si hustý puding. Mlieko, cukor, vanilkový puding. Necháme vychladiť. Po upečení plátu zrolujeme do vlhkej čistej utierky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1zCaeQfFy9oId6KdvtK1/cb0b6fb8f4c48f187d81f6cf256d3524.jpeg)
3. Krok
Zatiaľ si dokončíme krém... Vychladený puding, maslo izbovej teploty a gaštanové pyré zmiešame na hladký krém.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1zCaeQfFy9oId6KdvtK1/8005cf88e886fe8544e68709c349c7e2.jpeg)
4. Krok
Roládu roztočíme a natrieme plnkou, aj na povrchu. Necháme koláčik odstáť na niekoľko hodín. Nech mlska chutí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1zCaeQfFy9oId6KdvtK1/ebf53f83fcf75caa070e4120773f7a6c.jpeg)
Práve som dokuchtila. Je to vynikajúce