dní
hod.
min.

Rizoto s cviklou a marhuľami

REKLAMA

“Letný recept podľa môjho gusta.” Ľahký ale zato zasýti.

  • 30Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 200 ryža Arborio
  • cesnak
  • cibuľa
  • 0.6 vývaru
  • 0.2 bieleho suchého vína
  • ks uvarená cvikla
  • marhule
  • orechy
  • soľ
  • korenie
  • dcl smotany
  • 50 gorgonzola
  • olivový olej
REKLAMA

Postup

Na olivovom oleji opečieme cibuľku a cesnak, pridáme ryžu. Chvíľku opražíme. Pridáme soľ a korenie. Podlejeme vínom. Keď sa víno trochu vyparí, pridáme vývar. Za občasného miešania a pridávania vývaru uvaríme ryžu do mäkka. Pred koncom pridáme uvarenú a nastrúhanú cviklu a premiešame. Zvlášť v malom hrnčeku privedieme k varu šľahačku a rozpustíme v nej gorgonzolu. Rizoto dáme na tanier, jemne prelejeme syrovou omáčkou a posypeme orechmi a marhuľami. Môžeme pridať na ozdobu parmezán a bylinky 😋 Dobrú chuť 🤫🙏

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
2 months ago

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Top kategórie