REKLAMA

Rizoto s cviklou a marhuľami

“Letný recept podľa môjho gusta.” Ľahký ale zato zasýti.

REKLAMA
Výnimočná cvikla: Recepty plné chutí v klasickom aj originálnom prevedení

Recept nájdeš v tomto článku

Výnimočná cvikla: Recepty plné chutí v klasickom aj originálnom prevedení

Ingrediencie

porcií
3
  • 200 g ryža Arborio Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • Cibuľa Pridané do
  • 0.6 l bujón Pridané do
  • 0.2 l bieleho suchého vína Pridané do
  • 2 ks uvarená cvikla Pridané do
  • marhule Pridané do
  • vlašské orechy Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • 1 dcl smotany Pridané do
  • 50 g gorgonzola Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.

Na olivovom oleji opečieme cibuľku a cesnak, pridáme ryžu. Chvíľku opražíme. Pridáme soľ a korenie. Podlejeme vínom. Keď sa víno trochu vyparí, pridáme vývar. Za občasného miešania a pridávania vývaru uvaríme ryžu do mäkka. Pred koncom pridáme uvarenú a nastrúhanú cviklu a premiešame. Zvlášť v malom hrnčeku privedieme k varu šľahačku a rozpustíme v nej gorgonzolu. Rizoto dáme na tanier, jemne prelejeme syrovou omáčkou a posypeme orechmi a marhuľami. Môžeme pridať na ozdobu parmezán a bylinky 😋 Dobrú chuť 🤫🙏

Komentáre (1)

Lea 20. 7. 2021

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov