Restované kuracie prsia so šalviovým maslom
Toto kura mi spolu s popučenými zemiakmi pripomína jedlo domova.
- 35Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
- 2 kuracie prsia
- soľ a mleté čierne korenie
- 4 pl rastlinného oleja
- 1 hrnček múky
- 4 pl masla
- 10 šalviových lístkov
- cibule (najlepšie červenej)
- 10 bazalkových lístkov (nemusí byť)
Postup
Kuracie prsia si očistíme, umyjeme a pozdĺžne rozrežeme
Osolíme, okoreníme a obalíme v múke z oboch strán
Na panvici si rozohrejeme rastlinný olej (napr. slnečnicový alebo kokosový) a opekáme mäso z každej strany 6-8 minút na strednom plameni, kým sa nám pekne zafarbí na hnedo
Mäso dáme bokom, zvyšný olej vylejeme, dáme na panvicu maslo a šalviu a na miernom plameni topíme, kým nebude maslo hnedé
Medzitým ako sa nám maslo topí si nakrájame polovičku cibule na drobno a pridáme ju k maslu
Ak máte doma zvyšnú bazalku, môžete ju natrhať na menšie kúsky a pridať
Restované kuracie mäsko podávame so šalviovým maslom, zemiakmi a čerstvou citronádou
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Restované kuracie prsia so šalviovým maslom
Toto kura mi spolu s popučenými zemiakmi pripomína jedlo domova.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IsRXlK6QlDoVkYxGxHpk/2c4edb0bdf950ebc91b4f6fb7c19b7.jpeg)
Kuracie prsia si očistíme, umyjeme a pozdĺžne rozrežeme
Osolíme, okoreníme a obalíme v múke z oboch strán
Na panvici si rozohrejeme rastlinný olej (napr. slnečnicový alebo kokosový) a opekáme mäso z každej strany 6-8 minút na strednom plameni, kým sa nám pekne zafarbí na hnedo
Mäso dáme bokom, zvyšný olej vylejeme, dáme na panvicu maslo a šalviu a na miernom plameni topíme, kým nebude maslo hnedé
Medzitým ako sa nám maslo topí si nakrájame polovičku cibule na drobno a pridáme ju k maslu
Ak máte doma zvyšnú bazalku, môžete ju natrhať na menšie kúsky a pridať
Restované kuracie mäsko podávame so šalviovým maslom, zemiakmi a čerstvou citronádou