REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Resanka

Resanka, vynikajúce sladké pečivo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 650 g hladká múka Pridané do
  • 5 ks vajcia Pridané do
  • 50 ml mlieko Pridané do
  • 8 g droždie sušené Pridané do
  • 70 g cukor kryštál Pridané do
  • 50 ml horúca voda Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do
  • 200 g zmäknuté maslo Pridané do
  • nutela Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Začneme prípravou cesta, do robota si dáme múku, 4 vajcia, mlieko, droždie, cukor, soľ, teplú vodu a polovicu masla.

2. Krok

Miešame cesto, kým sa všetky ingrediencie spolu nepsoja a cesto nie je krásne hladké a jemné.

3. Krok

Cesto si preložíme z mixéra na dosku a miesime ešte rukou aby sa v ceste vytvárali bublinky. Podľa potreby ak sa stále lepí prisypávame po troške múku.

4. Krok

Cesto si rozvaľkáme do štvorca a potrieme ho časťou masla. Preložíme si ho na polovicu, a potom znova na polovicu. Takto zabalené cesto dáme do chladničky na 30 minút. Vyberieme ho rozvaľkáme, znova potrieme maslom a preložíme. Opäť dáme do chladničky na 30 minút. Postup môžeme opakovať ešte raz.

5. Krok

Takto vykysnuté cesto si preložíme na dosku vyvaľkáme a narežeme na trojuhoľníky. Do každého trojuhoľníka dáme lyžičku nutely. A každý trojuhoľník zrolujeme od hrubšej časti k špicatej.

6. Krok

Pripravené resanky uložíme n aplech vystlaný papierom na pečenie, zakryjeme ich a necháme ich ešte 45 minút kysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ich piecť na 200 stupňov asi 20 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov