![Resanka Resanka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/RTq6h-6FyeYMroI3OszLFTjHdSA=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9TjaSAxzD6JOonY-f1k4/4e36111a11505fa9e40f79cca3727b.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Resanka
Resanka, vynikajúce sladké pečivo.
Ingrediencie
- 650 g hladká múka
- 5 ks vajcia
- 50 ml mlieko
- 8 g droždie sušené
- 70 g cukor kryštál
- 50 ml horúca voda
- 1 pl soľ
- 200 g zmäknuté maslo
- nutela
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začneme prípravou cesta, do robota si dáme múku, 4 vajcia, mlieko, droždie, cukor, soľ, teplú vodu a polovicu masla.
Miešame cesto, kým sa všetky ingrediencie spolu nepsoja a cesto nie je krásne hladké a jemné.
Cesto si preložíme z mixéra na dosku a miesime ešte rukou aby sa v ceste vytvárali bublinky. Podľa potreby ak sa stále lepí prisypávame po troške múku.
Cesto si rozvaľkáme do štvorca a potrieme ho časťou masla. Preložíme si ho na polovicu, a potom znova na polovicu. Takto zabalené cesto dáme do chladničky na 30 minút. Vyberieme ho rozvaľkáme, znova potrieme maslom a preložíme. Opäť dáme do chladničky na 30 minút. Postup môžeme opakovať ešte raz.
Takto vykysnuté cesto si preložíme na dosku vyvaľkáme a narežeme na trojuhoľníky. Do každého trojuhoľníka dáme lyžičku nutely. A každý trojuhoľník zrolujeme od hrubšej časti k špicatej.
Pripravené resanky uložíme n aplech vystlaný papierom na pečenie, zakryjeme ich a necháme ich ešte 45 minút kysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ich piecť na 200 stupňov asi 20 minút.