Rebarborový koláč s tvarohom

REKLAMA

Šťavnatý, svieži koláčik

  • 120Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 200 g maslo Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 2 ks žĺtko Pridané do
  • 12 sáčku kypriaci prášok Pridané do
  • 200 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 1 pl kakao Pridané do
  • štipka štipka soli Pridané do

Plnka

  • 500 g jemný tvaroh Pridané do
  • 3 ks vajec Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • podľa chuti práškový cukor Pridané do
  • podľa chuti citrónová kôra Pridané do
  • 500 g rebarbora Pridané do
  • 1 kl mletá škorica Pridané do
REKLAMA

Postup

Cesto: Zo surovín vypracujeme cesto, rozdelíme na dve polovice, zabalíme do fólie, necháme aspoň hodinku v chladničke s cestom sa potom lepšie pracuje. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, uložíme na vymastený, múkou vysypaný plech (30×40), okraje necháme vyššie. Cesto dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 180° 15minút. Plnka: Tvaroh len ručne vymiešame s ostatnými surovinami, pridáme vyšľahaný sneh z troch bielkov a vmiešame rebarboru, ktorú sme najprv ošúpali, pokrájali na menšie kúsky, premiešali s cukrom a škoricou. Tvarohovú plnku rozložíme na predpečené cesto, prikryjeme druhým plátom cesta, popicháme vidličkou, dáme piecť do vyhriatej rúry na 170-175 ° 55-60 minút... Po upečení necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom 👌

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Dnes to idem vyskusat.. sama som zvedava... dakujem za super recept... ;)

Podobné recepty

Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Špaldovo - mandľový koláč s vanilkovým pudingom a rebarborou, dozdobený malinami a sušenými višnami
Recept od prémiového používateľa
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborný svieži jahodový zákusok
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18
Jednoduchý rebarborový koláč s jahodami
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchý rebarborový koláč s jahodami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Špaldovo - mandľový koláč s vanilkovým pudingom a rebarborou, dozdobený malinami a sušenými višnami
Recept od prémiového používateľa
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborný svieži jahodový zákusok
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18
Jednoduchý rebarborový koláč s jahodami
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchý rebarborový koláč s jahodami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image TatianaHalkova

Rebarborový koláč s tvarohom

Šťavnatý, svieži koláčik

120
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup

Cesto: Zo surovín vypracujeme cesto, rozdelíme na dve polovice, zabalíme do fólie, necháme aspoň hodinku v chladničke s cestom sa potom lepšie pracuje. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, uložíme na vymastený, múkou vysypaný plech (30×40), okraje necháme vyššie. Cesto dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 180° 15minút. Plnka: Tvaroh len ručne vymiešame s ostatnými surovinami, pridáme vyšľahaný sneh z troch bielkov a vmiešame rebarboru, ktorú sme najprv ošúpali, pokrájali na menšie kúsky, premiešali s cukrom a škoricou. Tvarohovú plnku rozložíme na predpečené cesto, prikryjeme druhým plátom cesta, popicháme vidličkou, dáme piecť do vyhriatej rúry na 170-175 ° 55-60 minút... Po upečení necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom 👌

Ingrediencie
Cesto
500 g
hladká múka
200 g
maslo
200 g
práškový cukor
2 ks
žĺtko
12 sáčku
kypriaci prášok
200 ml
vlažné mlieko
1 pl
kakao
štipka
štipka soli
Plnka
500 g
jemný tvaroh
3 ks
vajec
1
vanilkový cukor
podľa chuti
práškový cukor
podľa chuti
citrónová kôra
500 g
rebarbora
1 kl
mletá škorica