REKLAMA
Pšenový nákyp

Pšenový nákyp

Omrzela vás ovsená kaša na raňajky? Hľadáte inšpiráciu, čo zdravé si pripraviť? Vyskúšajte použiť pšeno. Ja som ho tentokrát zapiekla s tvarohom a malinami

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 160 g pšeno Pridané do
  • 1 pl kokosový cukor Pridané do
  • vanilk mletá Pridané do
  • 100 g jemný tvaroh Pridané do
  • 200 g hrudkový tvaroh Pridané do
  • 20 g proteín sladidlo Pridané do
  • mrazené maliny Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.

Pšeno prepláchneme vriacou vodou a dáme variť spolu so sladidlom a vanilkou. Varíme do zmäknutia za občasného miešania. Tvarohy zmiešame s proteínom alebo sladidlom. Do zapekacej misy navrstvíme približne polovicu pšena a popritláčame. Následne pridáme tvarohovú zmes, na ktorú rozmiestnime mrazené maliny. Na vrch rozotrieme zvyšok pšena a popritláčame. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Po dopečení necháme úplne vychladnúť. Následne krájame a podávame. Konzumovať môžeme teplé aj studené, na vrch môžeme pridať jogurt či ľubovoľnú polevu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov