REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť

Profiterolky

Dokonalé domáce profiterolky z odpaľovaného cesta, ktoré sa varí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
45

Suroviny

  • 85 g maslo Pridané do
  • 175 ml voda Pridané do
  • 80 g špaldová múka Pridané do
  • 30 g celozrnná špaldová múka Pridané do
  • 3 ks veľké vajcia Pridané do

Plnka

  • 500 ml šľahačka Pridané do
  • 1 ks vanilkový struk Pridané do
  • 2 pl pomletý trstinový cukor Pridané do

Nová skupina

  • Na ozdobenie Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Ako prvé si uvaríme cesto. Do hnrca nalejeme vodu, pridáme maslo a necháme ho rozpustiť.

2. Krok

Hrniec odstavíme zo sporáka a prisypeme múku. Poriadne to premiešame.

3. Krok

Hrniec vrátime na sporák a stále miešame na malom ohni, až kým nám nevznikne cesto, ktoré sa dobre odlepuje od stien hrnca a varešky. Na dne hrnca sa vytvorí biely povlak. Trvá to približne 3 až 5 minút.

4. Krok

Vypracované cesto preložíme do misy a chvíľku počkáme, aby nebolo úplne horúce. Potom postupne po jednom šľahačom zašľaháme vajíčka. Vznikne nám žlté lesklé cesto.

5. Krok

Cesto naplníme do zdobiaceho vrecka a na papier na pečenie nastriekame malé loptičky. Ich objem sa 2 až 3 - násobne zväčší.

6. Krok

Pečieme na 200°C približne 20 minút, zapnutý spodný a horný ohrev. Pozor! Nikdy nie teplovzdušne. Pozor! Počas pečenia nesmieme rúru otvoriť.

7. Krok

Po upečení ich necháme vychladnúť a následne plníme plnkou.

8. Krok

Plnku si pripravíme tak, že šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha s cukrom a vanilkou. Profiterolky plníme tymto krémom cukrárskym vreckom.

9. Krok

Na dozdobenie ich môžeme posypať práškovým cukrom prípadne poliať čokoládou polevou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3631 receptov

Mascarpone

338 receptov

Vianočné

243 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov