REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť

Profiterolky

Dokonalé domáce profiterolky z odpaľovaného cesta, ktoré sa varí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
45

Suroviny

  • 85 g maslo Pridané do
  • 175 ml voda Pridané do
  • 80 g špaldová múka Pridané do
  • 30 g celozrnná špaldová múka Pridané do
  • 3 ks veľké vajcia Pridané do

Plnka

  • 500 ml šľahačka Pridané do
  • 1 ks vanilkový struk Pridané do
  • 2 pl pomletý trstinový cukor Pridané do

Nová skupina

  • Na ozdobenie Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Ako prvé si uvaríme cesto. Do hnrca nalejeme vodu, pridáme maslo a necháme ho rozpustiť.

2. Krok

Hrniec odstavíme zo sporáka a prisypeme múku. Poriadne to premiešame.

3. Krok

Hrniec vrátime na sporák a stále miešame na malom ohni, až kým nám nevznikne cesto, ktoré sa dobre odlepuje od stien hrnca a varešky. Na dne hrnca sa vytvorí biely povlak. Trvá to približne 3 až 5 minút.

4. Krok

Vypracované cesto preložíme do misy a chvíľku počkáme, aby nebolo úplne horúce. Potom postupne po jednom šľahačom zašľaháme vajíčka. Vznikne nám žlté lesklé cesto.

5. Krok

Cesto naplníme do zdobiaceho vrecka a na papier na pečenie nastriekame malé loptičky. Ich objem sa 2 až 3 - násobne zväčší.

6. Krok

Pečieme na 200°C približne 20 minút, zapnutý spodný a horný ohrev. Pozor! Nikdy nie teplovzdušne. Pozor! Počas pečenia nesmieme rúru otvoriť.

7. Krok

Po upečení ich necháme vychladnúť a následne plníme plnkou.

8. Krok

Plnku si pripravíme tak, že šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha s cukrom a vanilkou. Profiterolky plníme tymto krémom cukrárskym vreckom.

9. Krok

Na dozdobenie ich môžeme posypať práškovým cukrom prípadne poliať čokoládou polevou.

Komentáre (1)

Jozka 20. 10. 2022

Určitě vyskúšam...pre kolegyňe v práci :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov