REKLAMA
Profiterolky s parížskym krémom

Profiterolky s parížskym krémom

Jednoduchý recept z odpaľovaného cesta s ľahučkým krémom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 120 g vody Pridané do
  • 60 g masla Pridané do
  • 12 kl soli Pridané do
  • 75 g hladkej múky Pridané do
  • 2 vajíčka Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Do hrnca dáme vodu,maslo, soľ. Na miernom ohni necháme všetko spolu roztopiť a mierne prevrieť. Potom pridáme múku a miešame, pričom stiahneme na menší oheň/stupeň indukcie. Cesto miešame a odpaľujeme 2-3 minúty(dajte si záležať,aby sa cesto naozaj odpálilo,na hrnci sa vám vytvorí povlak). Cesto necháme mierne vychladnúť.

2. Krok

Do vlažného cesta postupne po jednom pridáme vajíčka. Na mixovanie použite metličky,aby sa cesto s vajíčkami poriadne prepojilo.

3. Krok

Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech s papierom na pečenie striekame kopčeky podľa toho, aké veľké ich chcete. Pečieme na 225°C/ 13 minút potom stiahneme na 180°C/15 minút dopekáme. Po dopečení necháme vychladnúť, naplníme parížskou šľahačkou alebo iným obľúbeným krémom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov