Profiterolky s parížskym krémom
Jednoduchý recept z odpaľovaného cesta s ľahučkým krémom.
Ingrediencie
- 120 g vody
- 60 g masla
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 75 g hladkej múky
- 2 ks vajce
Najnovšie letáky
Postup
Do hrnca dáme vodu,maslo, soľ. Na miernom ohni necháme všetko spolu roztopiť a mierne prevrieť. Potom pridáme múku a miešame, pričom stiahneme na menší oheň/stupeň indukcie. Cesto miešame a odpaľujeme 2-3 minúty(dajte si záležať,aby sa cesto naozaj odpálilo,na hrnci sa vám vytvorí povlak). Cesto necháme mierne vychladnúť.
Do vlažného cesta postupne po jednom pridáme vajíčka. Na mixovanie použite metličky,aby sa cesto s vajíčkami poriadne prepojilo.
Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech s papierom na pečenie striekame kopčeky podľa toho, aké veľké ich chcete. Pečieme na 225°C/ 13 minút potom stiahneme na 180°C/15 minút dopekáme. Po dopečení necháme vychladnúť, naplníme parížskou šľahačkou alebo iným obľúbeným krémom.