REKLAMA

Zdroj: Pixabay : adoproducciones

Portugalský guláš "Caldo verde"

Caldo Verde je tradičný portugalský guláš, ktorý sa vyznačuje jednoduchosťou a použitím čerstvých surovín. Tento recept som pripravoval už mnohokrát a vždy je to potešenie pre zmysly. Silné chute kapusty a choriza sa dopĺňajú so zemitou dobrotou červenohnedých gaštanových zemiakov a vytvárajú pokrm, ktorý je výdatný a povzbudzujúci zároveň.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 Tablespoon olivový olej Pridané do
  • 1 nakrájané na kocky Cibuľa Pridané do
  • 3 nakrájané strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 čerstvejšie Kukurica v kusoch Pridané do
  • 500 g červené zemiaky nakrájané na kocky Pridané do
  • 1 Klobása (najlepšie chorizo), nakrájané na plátky Pridané do
  • 600 g Hrubo nasekaná kapusta Pridané do
  • 112 l slepačieho bujónu Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ak chcete pripraviť dusené mäso caldo verde, najprv vo veľkej panvici na miernom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nezmäknú a nezpriehľadnejú. Pravidelne miešajte, aby sa nič nepripálilo.

2. Krok

Pridajte zemiaky a kukuricu a varte niekoľko minút, kým nie sú mierne mäkké. Občas premiešajte, aby sa zemiaky neprilepili.

3. Krok

Pridajte chorizo a kapustu a dobre premiešajte, kým kapusta nezačne vädnúť. Odporúčam pridávať kapustu postupne, pretože spočiatku zaberá v hrnci veľa miesta, ale rýchlo sa rozpadne.

4. Krok

Teraz pridajte kurací vývar a priveďte guláš do varu. Potom znížte teplotu a nechajte dusiť 30-40 minút, kým sa všetky prísady dobre neuvaria.

5. Krok

Polievku caldo verde ochuťte soľou a korením podľa chuti a podávajte. Osobne sa domnievam, že toto jedlo chutí ešte lepšie na druhý deň, keď sa chute stihnú poriadne spojiť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov