REKLAMA

Zdroj: lauraag via iStockPhotos

Pórová zelenina na babičkin spôsob

Tento recept mi odovzdala moja milovaná stará mama. Pórovú zeleninu vždy pripravovala s veľkou láskou a oddanosťou. Stále si pamätám na tú zvláštnu vôňu, ktorá sa niesla domom, keď v kuchyni pripravovala toto chutné jedlo. V priebehu rokov som recept zdokonalila a stále patrí medzi moje najobľúbenejšie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg Pór (Pór) Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 150 g maslo Pridané do
  • 1 l zeleninový bujón Pridané do
  • 200 ml Krém Pridané do
  • Soľ, korenie a muškátový oriešok Pridané do
  • Voliteľné: kocky slaniny alebo šunky pre nevegetariánov Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Recept na zeleninový pór najprv dôkladne umyte a očistite. Odporúčam odrezať tmavozelené listy, pretože môžu byť trochu tvrdé. Potom nakrájajte zvyšný pór na kolieska.

2. Krok

Cibuľu a strúčiky cesnaku nakrájajte nadrobno. Na uľahčenie práce je nevyhnutný ostrý nôž.

3. Krok

V ďalšom kroku rozohrejte maslo na veľkej panvici a pridajte cibuľu a cesnak. Mali by ste ich smažiť asi 5 minút, kým nie sú mäkké a voňavé.

4. Krok

Teraz pridám na panvicu pór a nechám ho smažiť asi 10 minút. Je dôležité, aby bol dôkladne pokrytý maslom, aby sa rozvinula celá aróma.

5. Krok

Potom do panvice nalejem zeleninový vývar a nechám všetko variť asi 20 minút. Počas tejto doby pór pekne zmäkne a absorbuje chuť vývaru.

6. Krok

Nakoniec vmiešam smotanu a zeleninu dochutím soľou, korením a muškátovým orieškom. Nevegetariáni môžu pridať slaninu alebo šunku. Všetko dobre premiešam a dusím ďalších 5 minút.

7. Krok

Voilà, pórová zelenina je pripravená na podávanie! Výborne chutí ako príloha k mäsu alebo rybám a samozrejme so zemiakmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4733 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Dezert

3645 receptov

Vianočné

253 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1222 receptov

Lacné jedlá

1498 receptov