REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VaaKeJ6ZhR7eMtQ0UGoa/7ed99d6dd1f1fb03cfb24127c64dda.jpeg)
Pomazánka z pečenej tekvice
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 500 g pečenej tekvice Hokkaido alebo maslová
- 1 strúčik cesnaku upečený alebo surový podľa chuti
- 2 pl olivového oleja
- 1 pl slnečnicových semienok alebo orechov voliteľné
- šťava z 1 2 citróna
- 1⁄2 čl soli
- 1⁄2 čl mletej rasce alebo rímskej rasce
- mleté čierne korenie podľa chuti
- trochu vody podľa potreby na konzistenciu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Upeč tekvicu (nakrájanú, so šupkou – Hokkaido nemusíš šúpať) pri 200 °C asi 30 minút, kým nezmäkne.
2. Krok
Zmiešaj všetky suroviny v mixéri: pečenú tekvicu, cesnak, slnečnicové semienka, citrónovú šťavu, korenie, soľ a olivový olej.
3. Krok
Mixuj dohladka, podľa potreby pridaj trocha vody, aby nátierka nebola príliš hustá.
4. Krok
Podávaj s chlebom, pita plackami alebo čerstvou zeleninou. Môžeš ozdobiť granátovým jablkom, tekvicovými semienkami alebo čerstvými bylinkami.