REKLAMA

Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Poctivá domáca huspenina

Najlepšia huspenina sa tradične robí pri zabíjačke ale recept ako si ju bežne pripraviť doma je jednoduchý.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
14
  • 2 bravčové kolená Pridané do
  • 4 bravčové nohy Pridané do
  • 300 g bravčová koža Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • hlávka cesnak Pridané do
  • majoránka Pridané do
REKLAMA

Postup

300 min.
1. Krok

Kolená, nožičky, kožu dáme do väčšieho hrnca variť. Všetko musíme variť minimálne 4 hodiny poprípade aj viac. Ke´d je už mäso úplne rozpadnuté všetko povyberáme.

2. Krok

Mäso si oberieme, kožky si nakrájame na menšie kúsky. Vývar si precedíme do hrnca. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme prelisovaný cesnak a majoránku.

3. Krok

Do malých misiek si na dno dáme mäso a kožu a zalievame ochuteným vývarom. Dáme na chladné miesto stuhnúť do druhého dňa.

Komentáre (3)

Ajka_Karperova 30. 12. 2022

Koľko ľudí toľko chutí majoránku nedávam ani ja dokonca ani zeleninu inak ostatné všetko najmä viac cesnak a do misiek nasypem trošku mletej papriky mňam po sviatkoch sa ide na to

yanmichlik@azet.sk 3. 10. 2022

To ma s pravou huspeninou málo spločneho, majoranka do huspeniny nepatri, ale vari sa s polievkovou zeleninou (mrkva,petržlen,kalerab,cibula,zeler) a vtedy je mňam,mňam...

Jozef_Danac 28. 9. 2022

Majoran kravina! Kde je zelenina mrkva cibula?

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov