Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Poctivá domáca huspenina
Najlepšia huspenina sa tradične robí pri zabíjačke ale recept ako si ju bežne pripraviť doma je jednoduchý.
- 300Minút
- 14Počet porcií
Ingrediencie
- 2 bravčové kolená
- 4 bravčové nohy
- 300 g bravčová koža
- mleté čierne korenie
- soľ
- hlávka cesnaku
- majoránka
Postup
Kolená, nožičky, kožu dáme do väčšieho hrnca variť. Všetko musíme variť minimálne 4 hodiny poprípade aj viac. Ke´d je už mäso úplne rozpadnuté všetko povyberáme.
Mäso si oberieme, kožky si nakrájame na menšie kúsky. Vývar si precedíme do hrnca. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme prelisovaný cesnak a majoránku.
Do malých misiek si na dno dáme mäso a kožu a zalievame ochuteným vývarom. Dáme na chladné miesto stuhnúť do druhého dňa.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Poctivá domáca huspenina
Najlepšia huspenina sa tradične robí pri zabíjačke ale recept ako si ju bežne pripraviť doma je jednoduchý.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ag2Vd6HiTkcqy0RogOJK/7fe8a6bbf4df9fd0db88cd3eaed750.jpeg)
Kolená, nožičky, kožu dáme do väčšieho hrnca variť. Všetko musíme variť minimálne 4 hodiny poprípade aj viac. Ke´d je už mäso úplne rozpadnuté všetko povyberáme.
Mäso si oberieme, kožky si nakrájame na menšie kúsky. Vývar si precedíme do hrnca. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme prelisovaný cesnak a majoránku.
Do malých misiek si na dno dáme mäso a kožu a zalievame ochuteným vývarom. Dáme na chladné miesto stuhnúť do druhého dňa.