:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ag2Vd6HiTkcqy0RogOJK/7fe8a6bbf4df9fd0db88cd3eaed750.jpeg)
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Poctivá domáca huspenina
Najlepšia huspenina sa tradične robí pri zabíjačke ale recept ako si ju bežne pripraviť doma je jednoduchý.
Ingrediencie
- 2 bravčové kolená
- 4 bravčové nohy
- 300 g bravčová koža
- mleté čierne korenie
- soľ
- hlávka cesnak
- majoránka

Postup
Kolená, nožičky, kožu dáme do väčšieho hrnca variť. Všetko musíme variť minimálne 4 hodiny poprípade aj viac. Ke´d je už mäso úplne rozpadnuté všetko povyberáme.
Mäso si oberieme, kožky si nakrájame na menšie kúsky. Vývar si precedíme do hrnca. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme prelisovaný cesnak a majoránku.
Do malých misiek si na dno dáme mäso a kožu a zalievame ochuteným vývarom. Dáme na chladné miesto stuhnúť do druhého dňa.
Komentáre (3)
To ma s pravou huspeninou málo spločneho, majoranka do huspeniny nepatri, ale vari sa s polievkovou zeleninou (mrkva,petržlen,kalerab,cibula,zeler) a vtedy je mňam,mňam...
Majoran kravina! Kde je zelenina mrkva cibula?
Koľko ľudí toľko chutí majoránku nedávam ani ja dokonca ani zeleninu inak ostatné všetko najmä viac cesnak a do misiek nasypem trošku mletej papriky mňam po sviatkoch sa ide na to