REKLAMA

Zdroj: FB: Prešporský fajnšmeker

Perkelt z kuraťa

Perkelt z kuraťa je jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré často varíme cez víkend.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné ingrediencie

  • 500 g kuracie mäso Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks cesnak Pridané do
  • 500 ml voda Pridané do
  • 150 ml smotana na varenie Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do

Korenie

  • 1 čl mletá paprika Pridané do
  • 1 čl soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Na rozohriatej panvici opražíme nakrájanú cibuľu, až kým nebude zlatohnedá. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme ich spolu ešte chvíľu.

2. Krok

Pridáme nakrájané kuracie mäso a opečieme ho zo všetkých strán.

3. Krok

Keď je mäso opečené, nasypeme soľ, korenie a červenú papriku. Všetko dobre premiešame.

4. Krok

Nakoniec nalejeme do hrnca vodu. Perkelt varíme na strednom ohni až kým mäso nie je úplne mäkké Omáčku zahustíme smotanou na varenie zmiešanou s hladkou múkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4915 receptov

Kuracie mäso

792 receptov

Mäsité jedlá

2269 receptov

Dezert

3801 receptov

Cvikla

90 receptov

Večera

4634 receptov

Mascarpone

346 receptov

Pečivo

758 receptov