REKLAMA

Zdroj: Canva

Pekingská kačica - čínska kačica

Recept na kačacie prsia na čínsky spôsob

REKLAMA
Ako upiecť kačku – Všetky rady a tipy k dokonale chrumkavej pochúťke

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť kačku – Všetky rady a tipy k dokonale chrumkavej pochúťke

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 kačacie prsia Pridané do
  • 40 g trstinového cukru Pridané do
  • 100 ml bieleho ryžového vína Pridané do
  • 120 ml oleja Pridané do
  • mletý zázvor Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • ryžový ocot Pridané do
  • sójovej omáčky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 pl zemiakový škrob Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Z trstinového cukru, ryžového octu, korenia, soli a zázvoru si pripravíme marinádu.

2. Krok

Prsia očistíme a dáme na pol hodiny marinovať do marinády. Po vytiahnutí necháme marinádu na prsiach zaschnúť.

3. Krok

Kožu narežeme niekoľkými rezmi ostrým nožom. Potom sprudka opečieme na horúcom oleji. Najskôr zo strany, kde je koža, potom otočíme.

4. Krok

Opečené mäso vložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C stupňov a pečieme asi štvrť hodiny.

5. Krok

Zo zbytkov marinády pripravíme zálievku. Pridáme k nej ryžové víno, sójovú omáčku a trošku zemiakového škrobu.

6. Krok

Prilejeme do výpeku a na miernom ohni necháme zahustiť.

7. Krok

Opečené prsia nakrájame na tenké rezy, prelejeme omáčkou a podávame s ryžovými cestovinami alebo ryžou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov