REKLAMA

Pečená tekvica hokkaido so zemiakmi

Tento recept na pečenú tekvicu hokkaido so zemiakmi je jednoduchý, zdravý a chutný. Ideálny pre vegetariánov alebo tých, ktorí hľadajú výdatné a zdravé jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks tekvica hokkaido Pridané do
  • 500 g zemiakov Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 50 ml olivového oleja Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
  • 1 lyžička mletej papriky Pridané do
  • čerstvý rozmarín Pridané do
  • 100 g nastrúhaného syra Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Tekvicu opláchneme, odstránime semienka a nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na rovnaké kocky ako tekvicu.

2. Krok

Tekvicu a zemiaky premiešame so strúčikmi cesnaku, olivovým olejom, soľou, korením, mletou paprikou a rozmarínom.

3. Krok

Na plech vyložený papierom na pečenie rozložíme zeleninu. Pečieme 40-45 minút, až kým nie sú zemiaky a tekvica mäkké a zlatohnedé.

4. Krok

Ak si prajeme, môžeme pečenú tekvicu so zemiakmi posypať nastrúhaným syrom a vrátiť do rúry na ďalšie 2-3 minúty, aby sa syr roztopil. Podávame ešte horúce.

Podobné recepty

Pečené hrebenatky zo sladkých zemiakov

Tento recept je jednoduchý na prípravu a zároveň dostatočne pôsobivý na sviatky alebo špeciálne príležitosti.

Pikantný zemiakový a zeleninový gratin

Tento lahodný gratinovaný zemiak so zeleninou patrí medzi moje obľúbené recepty. Chrumkavá syrová kôrka v kombinácii s aromatickými zemiakmi a chrumkavou zeleninou vytvára jedinečnú explóziu chutí. Tento recept som v mojej kuchyni pripravila už niekoľkokrát a vždy je to hit!

Tekvicové podkovičky z rúry

Tento skvelý recept na tekvicové podkovičky pečené v rúre som sa naučila od svojej babičky a robím ho už roky, najmä na jeseň, keď je sezóna tekvíc. Je jednoduchý na prípravu, vegetariánsky a neuveriteľne chutný. Môžete ho podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo rybám, podľa toho, čo preferujete.

Zapekané zemiaky so syrovou omáčkou

Rýchla večera, alebo obed .Omáčka sa dá použiť aj na cestoviny.

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou zo švábskej kuchyne patria medzi moje obľúbené jedlá, najmä v chladnom období. Kombinácia zemiakov a kyslej kapusty sa môže na prvý pohľad zdať zvláštna, ale chutí senzačne dobre. Zemiakový kastról je výdatné, hrejivé jedlo, ideálne na chladné jesenné a zimné dni.

Syrový krémový zemiakový gratin

V tomto zemiakovom gratinovom recepte sa stretávajú upokojujúce vrstvy tenkých plátkov zemiakov, hustej smotany a taveného syra!

Jesenné gnocchi s tekvicovým nákypom

Tento recept je skutočnou jesennou pochúťkou. Kombinácia gnocchi a voňavej tekvice s chrumkavým syrom je skutočným potešením pre chuťové bunky a jedným z mojich najobľúbenejších jedál, keď sa ochladí.

Rýchly a jednoduchý zemiakovo pórový nákyp

Tento recept na "zemiakový pórový nákyp" je jedným z mojich najobľúbenejších zimných jedál. Je krémový, hrejivý a veľmi sýty. Toto jedlo som pripravila nespočetne veľakrát pre svoju rodinu a priateľov a vždy má veľký úspech. Čerstvý pór a zemiaky sú dusené s cesnakom a potom zapečené v rúre - lahôdka pre chuťové bunky!

Podobné recepty

Pečené hrebenatky zo sladkých zemiakov

Tento recept je jednoduchý na prípravu a zároveň dostatočne pôsobivý na sviatky alebo špeciálne príležitosti.

Pikantný zemiakový a zeleninový gratin

Tento lahodný gratinovaný zemiak so zeleninou patrí medzi moje obľúbené recepty. Chrumkavá syrová kôrka v kombinácii s aromatickými zemiakmi a chrumkavou zeleninou vytvára jedinečnú explóziu chutí. Tento recept som v mojej kuchyni pripravila už niekoľkokrát a vždy je to hit!

Tekvicové podkovičky z rúry

Tento skvelý recept na tekvicové podkovičky pečené v rúre som sa naučila od svojej babičky a robím ho už roky, najmä na jeseň, keď je sezóna tekvíc. Je jednoduchý na prípravu, vegetariánsky a neuveriteľne chutný. Môžete ho podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo rybám, podľa toho, čo preferujete.

Zapekané zemiaky so syrovou omáčkou

Rýchla večera, alebo obed .Omáčka sa dá použiť aj na cestoviny.

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou zo švábskej kuchyne patria medzi moje obľúbené jedlá, najmä v chladnom období. Kombinácia zemiakov a kyslej kapusty sa môže na prvý pohľad zdať zvláštna, ale chutí senzačne dobre. Zemiakový kastról je výdatné, hrejivé jedlo, ideálne na chladné jesenné a zimné dni.

Syrový krémový zemiakový gratin

V tomto zemiakovom gratinovom recepte sa stretávajú upokojujúce vrstvy tenkých plátkov zemiakov, hustej smotany a taveného syra!

Jesenné gnocchi s tekvicovým nákypom

Tento recept je skutočnou jesennou pochúťkou. Kombinácia gnocchi a voňavej tekvice s chrumkavým syrom je skutočným potešením pre chuťové bunky a jedným z mojich najobľúbenejších jedál, keď sa ochladí.

Rýchly a jednoduchý zemiakovo pórový nákyp

Tento recept na "zemiakový pórový nákyp" je jedným z mojich najobľúbenejších zimných jedál. Je krémový, hrejivý a veľmi sýty. Toto jedlo som pripravila nespočetne veľakrát pre svoju rodinu a priateľov a vždy má veľký úspech. Čerstvý pór a zemiaky sú dusené s cesnakom a potom zapečené v rúre - lahôdka pre chuťové bunky!

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4061 receptov

Mäsité jedlá

1972 receptov

Mascarpone

279 receptov

Dezert

3012 receptov

Večera

3731 receptov

Cestoviny

454 receptov

Raňajky

1088 receptov

Špargľa

34 receptov