REKLAMA
   
Zdroj: pixabay
Pečená panenka so zemiakmi
Jednoduchá panenka s pečenými zemiakmi.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 1 bravčová panenka
 - morská soľ
 - korenie štyroch farieb
 - zemiak
 - bravčová masť
 - rozmarín
 - soľ
 - olivový olej
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
  Bravčovú panenku potrieme olivovým olejom a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme na linke 15 minút postáť.
2. Krok 
  Panenku vybalíme posolíme a pokoreníme s každej strany. V rýchlosti opečieme na panvici s každej strany a zabalíme ju do alobalu. Dáme do vyhriatej rúry na 5 minút na 200 stupňov. Po upečení vyberieme a necháme na linke odpočívať aspoň 15 minút. Môžeme nakrájať na plátky.
3. Krok 
  Zemiaky si očistíme, prekrojíme na štvrťky a osolíme. Na plech si dáme papier na pečenie potrieme ho masťou a uložíme naň zemiaky. Posypeme rozmarínom.
4. Krok 
  Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút do zlata.