Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami

Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami

REKLAMA

Na cibuli upečená krkovička podávaná s červenou kapustou udusenou na karameli so zemiakovými lokšami

  • 90Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 800 g bravčová krkovička Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mletá červená paprika sladká Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olej Pridané do
  • voda Pridané do

Zemiakové lokše

  • 6 uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • 150 g hladkej múky Pridané do
  • soľ Pridané do

Červená kapusta na karameli

  • 12 červenej kapusty Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • olej Pridané do
  • 2 pl cukor Pridané do
  • 2 bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kmín Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme si mäsom, ktoré očistíme a naporciujeme na rezne. Osolíme okoreníme, mleté čierne korenie, červená sladká paprika. Vložíme do misy z jánskeho skla, polejeme olejom a zasypeme cibuľou na hrubo nakrájanú. Pečieme najprv odokryté cca 15 minút a potom podlejeme vodou prikryjeme a pečieme 1 hodinu pri teplote 180 C. Počas pečenia občas polejeme vlastnou šťavou.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle pridáme vajíčko, hladkú múku, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí. Cesto si rozdelíme na malé bochníky... cca z tejto dávky 8-10 kúskov. Vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenké placky. Takéto placky vypečieme na suchej rozpálenej panvici. Pečieme tak aby boli jemne chrumkavé.

3. Krok

Kapustu si nastrúhame a krátko obvaríme cca 5-8 minút vo veľkom hrnci. Na panvicu si dáme cibuľu a olej, rascu, bobkový list a cibuľu chvíľu opečieme. Pridáme cukor a miešame, kým sa nám neurobí karamel. Potom pridáme kapustu, ktorú máme už zblanžírovanú. Prerestujeme spolu. Dochutíme soľ, citrón (ocot) a podlejeme vodou dusíme pod pokrievkou cca 20 minút.

Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami - krok prípravy 3
4. Krok

Podávame červenú kapustu upečenú krkovičku, lokše. Nech obedík chutí.

Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami - krok prípravy 4

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Nemá to chybu!

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie rezne v trojobale

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačička

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10

Pečená kačka s lokšami

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10
Pomaly pečená krkovička
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pomaly pečená krkovička

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
Bravčová plnená kapsa
Recept od prémiového používateľa
Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie rezne v trojobale

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačička

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10

Pečená kačka s lokšami

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10
Pomaly pečená krkovička
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pomaly pečená krkovička

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
Bravčová plnená kapsa
Recept od prémiového používateľa
Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

793 receptov

Dezert

681 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

325 receptov

Večera

679 receptov

Lacné jedlá

483 receptov

Cestoviny

110 receptov
Recipe author image doma_u_katky

Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami

Na cibuli upečená krkovička podávaná s červenou kapustou udusenou na karameli so zemiakovými lokšami

90
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme si mäsom, ktoré očistíme a naporciujeme na rezne. Osolíme okoreníme, mleté čierne korenie, červená sladká paprika. Vložíme do misy z jánskeho skla, polejeme olejom a zasypeme cibuľou na hrubo nakrájanú. Pečieme najprv odokryté cca 15 minút a potom podlejeme vodou prikryjeme a pečieme 1 hodinu pri teplote 180 C. Počas pečenia občas polejeme vlastnou šťavou.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle pridáme vajíčko, hladkú múku, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí. Cesto si rozdelíme na malé bochníky... cca z tejto dávky 8-10 kúskov. Vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenké placky. Takéto placky vypečieme na suchej rozpálenej panvici. Pečieme tak aby boli jemne chrumkavé.

3. Krok

Kapustu si nastrúhame a krátko obvaríme cca 5-8 minút vo veľkom hrnci. Na panvicu si dáme cibuľu a olej, rascu, bobkový list a cibuľu chvíľu opečieme. Pridáme cukor a miešame, kým sa nám neurobí karamel. Potom pridáme kapustu, ktorú máme už zblanžírovanú. Prerestujeme spolu. Dochutíme soľ, citrón (ocot) a podlejeme vodou dusíme pod pokrievkou cca 20 minút.

4. Krok

Podávame červenú kapustu upečenú krkovičku, lokše. Nech obedík chutí.

Ingrediencie
Suroviny
800 g
bravčová krkovička
1
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
soľ
mletá červená paprika sladká
mleté čierne korenie
olej
voda
Zemiakové lokše
6
uvarené zemiaky v šupke
1
vajíčko
150 g
hladkej múky
soľ
Červená kapusta na karameli
12
červenej kapusty
1
cibuľa
olej
2 pl
cukor
2
bobkový list
soľ
kmín