REKLAMA

Zdroj: HLPhoto for Adobe Stock

Opečené králičie stehná

Tradičné nemecké jedlo, ktoré zdôrazňuje jemnú chuť králika. Je perfektné pre rodinné stravovanie alebo špeciálnu príležitosť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Králičie stehná

  • 4 Kus Králičie stehná Pridané do

Marináda

  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 2 Strúčiky cesnaku cesnak Pridané do
  • 1 Splash citrónová šťava Pridané do
  • 1 ČL rozmarín Pridané do
  • 1 ČL tymián Pridané do
  • 1 ČL soľ Pridané do
  • 1 ČL čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Králičie stehná natrite marinádou a nechajte marinovať aspoň hodinu (alebo cez noc) v chladničke.

2. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov.

3. Krok

Zoberte králičie stehná z chladničky a položte ich na plech na pečenie.

4. Krok

Králíkové stehná pečieme približne 45 minút v predhriatej rúre, kým nebudú pekne hnedé a úplne prepečené.

5. Krok

Podávajte opekané králičie nožičky s požadovanými prílohami.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pečená divina v omáčke

Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Zajac na smotane

Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.

Dusená burgundská pečienka

Chutná burgundská pečienka s hojným množstvom vína. Tento tradičný recept je perfektný pre večeru alebo pre špeciálne príležitosti. Pečienka je jemná, zatiaľ čo víno dodáva hlbokú a robustnú chuť.

Šťavnaté zapekané cestoviny s mletým mäsom

Cestoviny zapečené s hovädzím mäsom.

Dusený králik na zelenine

Recept na chutný dusený králik na zelenine.

Vynikajúce bravčové karé s omáčkou.

Bravčové karé s vínovou omáčkou.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Pečená divina v omáčke

Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Zajac na smotane

Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.

Dusená burgundská pečienka

Chutná burgundská pečienka s hojným množstvom vína. Tento tradičný recept je perfektný pre večeru alebo pre špeciálne príležitosti. Pečienka je jemná, zatiaľ čo víno dodáva hlbokú a robustnú chuť.

Šťavnaté zapekané cestoviny s mletým mäsom

Cestoviny zapečené s hovädzím mäsom.

Dusený králik na zelenine

Recept na chutný dusený králik na zelenine.

Vynikajúce bravčové karé s omáčkou.

Bravčové karé s vínovou omáčkou.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4072 receptov

Mäsité jedlá

1975 receptov

Mascarpone

280 receptov

Večera

3741 receptov

Raňajky

1099 receptov

Cestoviny

453 receptov

Špargľa

34 receptov

Dezert

3029 receptov