REKLAMA

Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí"

Ohnivé mäso

Ohnivé bravčové mäsko v zemiakovej placke posypané syrom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 400 g karé bravčové Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 6 ks kyslé uhorky Pridané do
  • 2 čl horčica dijonská Pridané do
  • 2 čl horčica plnotučná Pridané do
  • 3 čl paradajkový pretlak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • mletej rasce Pridané do
  • paprika červená sladká mletá Pridané do
  • čili papričky Pridané do
  • olej Pridané do
  • syr na posypanie Pridané do

Zemiaková placka

  • 1 kg zemiak Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks väčšie vajíčko Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • múka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • sušený majorán Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme na oleji do sklovita.

2. Krok

Pridáme nakrájané čili papričky a kyslé uhorky. Spolu chvíľu restujeme.

3. Krok

Mäso nakrájame na rezance a pridáme k restovanej zelenine. Podľa potreby osolíme, okoreníme. Pridáme horčice, rascu, pretlak a papriku.

4. Krok

Mäso podlejeme a dusíme do mäkka. Na záver môžeme zahustiť trochou múky.

5. Krok

Medzitým si prapravíme placky. Očistené zemiaky, cesnak a cibuľu narajbeme na strúhadle. Potom pridáme soľ, korenie, vajce, majorán a múku. Vypracujeme poloriedke cesto.

6. Krok

Placky vyprážame na panvici s väčším množstvom oleja do zlatohneda. Servírujeme posypané syrom.

Komentáre (1)

Lea 12. 11. 2022

len toľko - je to nebíčko v papuľke........úžasná chuť

Podobné recepty

Černohorský bravčový rezeň

Černohorský bravčový rezeň je pochutinou, ktorú si zamilujete najmä pre jeho šťavnatosť a intenzívne korenistú chuť. Tento recept pochádza z horských oblastí Čiernej Hory, kde sa bravčový rezeň často podáva s plackami, alebo zemiakmi.

Tekvicový prívarok s mäsom

Recept na tekvicový prívarok s bravčovým mäsom.

Domáca košovská pochúťka

Recept na košovskú pochúťku v chutnej zemiakovej placke posypanej syrom.

Važecká pochúťka v zemiakovej placke

Važecká pochúťka je zmes bravčového a kuracieho soté podávaná v zemiakovej placke.

Plnené zemiakové placky

Placky zemiakové má každý rád ,,naplnené chutia tiež fajn, skúste 👌😉

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Rýchla živanska v rure

Recept na pečenú živanskú v rúre

Podobné recepty

Černohorský bravčový rezeň

Černohorský bravčový rezeň je pochutinou, ktorú si zamilujete najmä pre jeho šťavnatosť a intenzívne korenistú chuť. Tento recept pochádza z horských oblastí Čiernej Hory, kde sa bravčový rezeň často podáva s plackami, alebo zemiakmi.

Tekvicový prívarok s mäsom

Recept na tekvicový prívarok s bravčovým mäsom.

Domáca košovská pochúťka

Recept na košovskú pochúťku v chutnej zemiakovej placke posypanej syrom.

Važecká pochúťka v zemiakovej placke

Važecká pochúťka je zmes bravčového a kuracieho soté podávaná v zemiakovej placke.

Plnené zemiakové placky

Placky zemiakové má každý rád ,,naplnené chutia tiež fajn, skúste 👌😉

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Rýchla živanska v rure

Recept na pečenú živanskú v rúre

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3972 receptov

Mascarpone

269 receptov

Mäsité jedlá

1928 receptov

Dezert

2909 receptov

Raňajky

1035 receptov

Šaláty

325 receptov

Cestoviny

446 receptov

Večera

3643 receptov