![Netradičná kytica vyrobená z cupcakes chytí za srdce Netradičná kytica vyrobená z cupcakes chytí za srdce](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kkD0nX27XIFmd0q581EnmHi1Y8w=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GHZMrgkDhJNQl3DyecHG/8ede239dd62a2fc364863d887c6f3d.jpeg)
Netradičná kytica vyrobená z cupcakes chytí za srdce
Prekvapte svojou tvorivosťou s originálnou chutnou kyticou, vyrobenou z cupcakes.
Ingrediencie
Cesto na cupcakes
- 11⁄2 šálky múka
- 11⁄2 čl kypriaci prášok
- 1 čl soľ
- 1 šálky zmäknutého masla
- 1 šálky kryštálový cukor
- 2 veľké vajcia
- 1 pl vanilková esencia
- 1 šálky kyslej smotany
- 1 pl červeného gélového potravinárskeho farbiva
Príprava krému na cupcakes:
- 500 g maslo
- 900 g práškový cukor
- 1 čl vanilikový extrakt
- 3 pl mlieko
- červené gélové potravinárske farbivo
- jedlé cukrárske dekorácie
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Postup na prípravu cupcakes: Do misy si dáme maslo spolu s cukrom. Vymiešame do peny. Pridáme vanilkový extrakt. Rozklepneme vajíčka. Červené farbivo rozmiešame v smotane. Teraz postupne pridávame múku s práškom do pečiva a miešame. Cesto si dáme do formičiek na muffiny vystlaných košíčkami. Pečieme na 160 stupňov 18 minút. Cesto nesmieme prepiecť, inak zostane suché.
Postup na prípravu krému: Maslo šľahajte do hladka asi minútu. Postupne po častiach pridávajte práškový cukor a ďalej šľahajte na nízkych otáčkach, kým sa cukor nerozpustí v zmesi. Postupujte po častiach, kým nespotrebujete všetok cukor.
Následne pridávajte postupne po lyžiciach mlieko s potravinárskym farbivom a šľahajte ďalšiu minútu až dve na vysokej rýchlosti.
Vychladnuté cupcakes zdobíme do tvaru kvetín. Používame viaceré typy cukrárskych špičiek (základnú, kvetinovú, lupienkovú) na modelovanie kvetov a tiež rôzne cukrové zdobenia na vytvorenie stredovej časti kvetu. (Celý postup nájdete vo videu.)
Hotové cupcakes s krémom odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, čím zabezpečíme, že sa poleva stane pevnejšou a ľahšie sa s cupcakes manipuluje.
Pripravíme si misku, ktorú vyložíme zdobeným papierom a do stredu dáme floristickú polystyrénovú guľu. Po celom priemere gule zapichneme drevené špajdle, na ktoré postupne zapichneme hotové cupcakes. Prázdne miesta medzi cupcakes vyplníme jemným papierom a doplníme o čokoládové bonbóny.