VIDEORECEPT Najlepšie krémové kuracie rizoto
Tip na rýchlu a chutnú večeru je určite kuracie rizoto v jednom hrnci. Pri tejto večeri sa budete cítiť ako v talianskej reštaurácii.
- 50Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 500 g vykostené kuracie mäso
- 1 cibuľa
- 3 stonky zeleru
- 250 g nasekané šampióny
- 21⁄2 hrnčeka ryža Arborio
- 1 jarná cibuľka
- 2 strúčiky cesnak
- 100 g maslo
- 2 pl olivový olej
- 100 g parmezán
- 1⁄2 pohára biele víno
- soľ
- mleté čierne korenie
- podľa chuti bylinky
- kurací vývar
Postup
Najskôr si nachystáme suroviny aby sme ich mali poruke. Nasekáme si cibuľu, cesnak, hríby, jarnú cibuľku a zeler. Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Všetko si dáme do mištičiek.
Zdroj: Youtube
Na panvici si rozpálime olivový olej. Opečieme na ňom cibuľku.
Zdroj: Youtube
Pridáme hríby a kuracie mäso. Všetko dobre opečieme. Keď je mäsko skoro hotové, pridáme cesnak a jarnú cibuľku spolu so zelerom. Osolíme a okoreníme.
Zdroj: Youtube
Pridáme ryžu a premiešame, začneme podlievať na striedačku vývarom a vínom, vždy len po troške a keď sa vydusí pridáme zasa. Ryžu varíme al dente. Keď je hotová vypneme a pridáme nastrúhaný parmezán a maslo, vmiešame do rizota a môžeme podávať. Pre lepšiu chuť môžeme pridať bylinky podľa chuti.
Zdroj: Youtube
Komentáre (1)
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Tip na rýchlu a chutnú večeru je určite kuracie rizoto v jednom hrnci. Pri tejto večeri sa budete cítiť ako v talianskej reštaurácii.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2T7s9HJC9ZQ0tFvAI_c_/cce718be09ca91894201b0ab8a0676.jpeg)
Najskôr si nachystáme suroviny aby sme ich mali poruke. Nasekáme si cibuľu, cesnak, hríby, jarnú cibuľku a zeler. Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Všetko si dáme do mištičiek.
Na panvici si rozpálime olivový olej. Opečieme na ňom cibuľku.
Pridáme hríby a kuracie mäso. Všetko dobre opečieme. Keď je mäsko skoro hotové, pridáme cesnak a jarnú cibuľku spolu so zelerom. Osolíme a okoreníme.
Pridáme ryžu a premiešame, začneme podlievať na striedačku vývarom a vínom, vždy len po troške a keď sa vydusí pridáme zasa. Ryžu varíme al dente. Keď je hotová vypneme a pridáme nastrúhaný parmezán a maslo, vmiešame do rizota a môžeme podávať. Pre lepšiu chuť môžeme pridať bylinky podľa chuti.
Veľmi dávno som to nerobila - zajtra už viem čo pripravím doma....