:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2T7s9HJC9ZQ0tFvAI_c_/cce718be09ca91894201b0ab8a0676.jpeg)
Najlepšie krémové kuracie rizoto - recept
Tip na rýchlu a chutnú večeru je určite kuracie rizoto v jednom hrnci. Pri tejto večeri sa budete cítiť ako v talianskej reštaurácii.
Ingrediencie
- 500 g vykostené kuracie mäso
- 1 Cibuľa
- 3 stonky zeleru
- 250 g nasekané šampióny
- 21⁄2 hrnček ryža Arborio
- 1 jarná cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 100 g maslo
- 2 pl olivový olej
- 100 g parmezán
- 1⁄2 pohára biele víno
- soľ
- mleté čierne korenie
- podľa chuti bylinky
- kurací vývar
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si nachystáme suroviny aby sme ich mali poruke. Nasekáme si cibuľu, cesnak, hríby, jarnú cibuľku a zeler. Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Všetko si dáme do mištičiek.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2T7s9HJC9ZQ0tFvAI_c_/40b140fc1053b9c894f9de5d64426d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na panvici si rozpálime olivový olej. Opečieme na ňom cibuľku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2T7s9HJC9ZQ0tFvAI_c_/8e112fe5037247a3337fd1b1d03893.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pridáme hríby a kuracie mäso. Všetko dobre opečieme. Keď je mäsko skoro hotové, pridáme cesnak a jarnú cibuľku spolu so zelerom. Osolíme a okoreníme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2T7s9HJC9ZQ0tFvAI_c_/f56d2df77c769a35448451bafdaf68.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pridáme ryžu a premiešame, začneme podlievať na striedačku vývarom a vínom, vždy len po troške a keď sa vydusí pridáme zasa. Ryžu varíme al dente. Keď je hotová vypneme a pridáme nastrúhaný parmezán a maslo, vmiešame do rizota a môžeme podávať. Pre lepšiu chuť môžeme pridať bylinky podľa chuti.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2T7s9HJC9ZQ0tFvAI_c_/ca3669a0671e0dc292a226d7c6ecaf.jpeg)
Zdroj: Youtube