Najlepšie krémové kuracie rizoto - recept
Tip na rýchlu a chutnú večeru je určite kuracie rizoto v jednom hrnci. Pri tejto večeri sa budete cítiť ako v talianskej reštaurácii.
Ingrediencie
- 500 g vykostené kuracie mäso
- 1 Cibuľa
- 3 stonky zeleru
- 250 g nasekané šampióny
- 21⁄2 hrnček ryža Arborio
- 1 jarná cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 100 g maslo
- 2 pl olivový olej
- 100 g parmezán
- 1⁄2 pohára biele víno
- soľ
- mleté čierne korenie
- podľa chuti bylinky
- kurací vývar
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si nachystáme suroviny aby sme ich mali poruke. Nasekáme si cibuľu, cesnak, hríby, jarnú cibuľku a zeler. Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Všetko si dáme do mištičiek.
Zdroj: Youtube
Na panvici si rozpálime olivový olej. Opečieme na ňom cibuľku.
Zdroj: Youtube
Pridáme hríby a kuracie mäso. Všetko dobre opečieme. Keď je mäsko skoro hotové, pridáme cesnak a jarnú cibuľku spolu so zelerom. Osolíme a okoreníme.
Zdroj: Youtube
Pridáme ryžu a premiešame, začneme podlievať na striedačku vývarom a vínom, vždy len po troške a keď sa vydusí pridáme zasa. Ryžu varíme al dente. Keď je hotová vypneme a pridáme nastrúhaný parmezán a maslo, vmiešame do rizota a môžeme podávať. Pre lepšiu chuť môžeme pridať bylinky podľa chuti.
Zdroj: Youtube