Najlepšie jablkové pité

VIDEORECEPT Najlepšie jablkové pité

REKLAMA

Klasika, ktorá chutí vždy. Fantastický, jednoduchý koláčik plný šťavnatého ovocia v kombinácii s krehkým cestom🙂

  • 60Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Cesto

  • 600 g múka hladká Pridané do
  • 250 g cukor práškový Pridané do
  • 250 g mäkké maslo Pridané do
  • 2 ks vajec Pridané do
  • 1 z citróna kôra citrónová Pridané do
  • 1 bal. prášok do pečiva Pridané do
  • 12 kl soľ Pridané do

Plnka

  • 112 kg jablká (už očistené) Pridané do
  • 2 dl cukor kryštálový Pridané do
  • 1 bal. prášok pudingový vanilkový Pridané do
  • 1 pl škorica mletá Pridané do
  • 2 balíčky cukor vanilkový Pridané do

Na potretie

  • 1 ks vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor, soľ a prášok do pečiva. Potom pridáme 2 celé vajcia, nastrúhanú citrónovú kôru a mäkké maslo. Vypracujeme jemné, mastné, polomäkké cesto. Cesto necháme 20 minút postáť.

2. Krok

Medzitým si očistíme toľko jabĺk, aby sme ich čistú váhu mali 1,5 kg. Polovicu postrúhame nahrubo a druhú polku pokrájame na malé kocky/kúsky. Ďalej potrebujeme vanilkový puding, aby zahustil počas pečenia tú šťavu, čo jablká pustia. Cukor a škoricu si môžete dať podľa chuti, ja som dala ako my ľúbime :-) Čo sa týka plnky, zamiešajte ju až tesne pred plnením, inak vám zbytočne do misky pustí veľa šťavy od cukru. Takto pripravené jablká dáme zatiaľ bokom a zamiešame ich až tesne pred plnením.

3. Krok

Cesto na trocha pomúčenej doske rozdelíme na 2 časti, jedna nech je o niečo väčšia. Tú väčšiu časť vyvaľkáme na o trocha väčšiu veľkosť než je plech. To preto, lebo spodné cesto musí mať okraje nahor. Môj plech má vnútorný rozmer 25 x 35 cm. Cesto prenesieme valčekom na plech s papierom na pečenie, upravíme mu okraje a cesto popicháme vidličkou

4. Krok

Na cesto rovnomerne nanesieme jablkovú plnku a prikryjeme druhým cestom, ktoré sme si vyvaľkali na veľkosť plechu. Potrieme vrch rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkou. Napokon dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180 °C na cca 35-40 minút. Treba si to sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.

5. Krok

Pité je krehučké a úžasne šťavnaté!!! Najsamlepšie je ale až o niekoľko hodín, alebo na druhý deň, keď už postálo.

Najlepšie jablkové pité - krok prípravy 5
6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

len toľko - je to nebíčko v papuľke........úžasná chuť

Podobné recepty

Čučoriedkový koláč s posýpkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čučoriedkový koláč s posýpkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový koláč
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový koláč

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Rýchly a jednoduchý hrnčekový jablkový koláč
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchly a jednoduchý hrnčekový jablkový koláč

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Americký jablkový koláč - Apple pie
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Čučoriedkový koláč s posýpkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čučoriedkový koláč s posýpkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový koláč
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový koláč

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Rýchly a jednoduchý hrnčekový jablkový koláč
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchly a jednoduchý hrnčekový jablkový koláč

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Americký jablkový koláč - Apple pie
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Cesminaz

Najlepšie jablkové pité

Klasika, ktorá chutí vždy. Fantastický, jednoduchý koláčik plný šťavnatého ovocia v kombinácii s krehkým cestom🙂

60
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor, soľ a prášok do pečiva. Potom pridáme 2 celé vajcia, nastrúhanú citrónovú kôru a mäkké maslo. Vypracujeme jemné, mastné, polomäkké cesto. Cesto necháme 20 minút postáť.

2. Krok

Medzitým si očistíme toľko jabĺk, aby sme ich čistú váhu mali 1,5 kg. Polovicu postrúhame nahrubo a druhú polku pokrájame na malé kocky/kúsky. Ďalej potrebujeme vanilkový puding, aby zahustil počas pečenia tú šťavu, čo jablká pustia. Cukor a škoricu si môžete dať podľa chuti, ja som dala ako my ľúbime :-) Čo sa týka plnky, zamiešajte ju až tesne pred plnením, inak vám zbytočne do misky pustí veľa šťavy od cukru. Takto pripravené jablká dáme zatiaľ bokom a zamiešame ich až tesne pred plnením.

3. Krok

Cesto na trocha pomúčenej doske rozdelíme na 2 časti, jedna nech je o niečo väčšia. Tú väčšiu časť vyvaľkáme na o trocha väčšiu veľkosť než je plech. To preto, lebo spodné cesto musí mať okraje nahor. Môj plech má vnútorný rozmer 25 x 35 cm. Cesto prenesieme valčekom na plech s papierom na pečenie, upravíme mu okraje a cesto popicháme vidličkou

4. Krok

Na cesto rovnomerne nanesieme jablkovú plnku a prikryjeme druhým cestom, ktoré sme si vyvaľkali na veľkosť plechu. Potrieme vrch rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkou. Napokon dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180 °C na cca 35-40 minút. Treba si to sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.

5. Krok

Pité je krehučké a úžasne šťavnaté!!! Najsamlepšie je ale až o niekoľko hodín, alebo na druhý deň, keď už postálo.

6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Ingrediencie
Cesto
600 g
múka hladká
250 g
cukor práškový
250 g
mäkké maslo
2 ks
vajec
1
z citróna kôra citrónová
1 bal.
prášok do pečiva
12 kl
soľ
Plnka
112 kg
jablká (už očistené)
2 dl
cukor kryštálový
1 bal.
prášok pudingový vanilkový
1 pl
škorica mletá
2 balíčky
cukor vanilkový
Na potretie
1 ks
vajce