REKLAMA
   
Najlepšia paprika v oleji
Zaváraná paprika v oleji
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - červená paprika kápia
 - malá cibuľa
 - bobkový list
 - trochu celé čierne korenie
 - 1 pl olej
 - nálev
 - 1 l voda
 - 20 g soľ
 - 1 dl ocot
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Papriky umyjeme, odstránime z nich jadrovníky a rozrežeme ich na polovice, ak sú väčšie tak ich rozštvrtíme. Pred naplnením do fliaš kápie vopred predvaríme približne 3 až 5 min. vo vode s teplotou 80 až 90 stupňov.
2. Krok 
  Ochladené papriky ukladáme do fliaš tak, aby sa jej čo najviac zmestilo. Súčasne môžeme pridať cibuľu, bobkový list a čierne korenie. Na dno litrovej fľaše dáme 1 PL oleja a do dvojlitrovej 2 PL oleja.
3. Krok 
  Poukladané papriky zalejeme horúcim nálevom, ktorý si pripravíme z (20 g soli, 1 dl octu na 1 l vody), vzduchotesne uzavrieme a sterilizujeme.